logo Casalina

Group Hens – Maes Containers komt collectief sterk door Ronde van Vlaams-Brabant

Group Hens – Maes Containers komt collectief sterk door Ronde van Vlaams-Brabant
Group Hens - Maes Containers in vol ornaat Foto Team Vinnie

In deze vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant van het Vermarc Cycling Project deed Group Hens – Maes Containers het meer dan behoorlijk. Dat uitte zich in de slotronde met een vierde stek voor Lander Loockx uit Bertem, de vijfde voor Daan Soete en de tiende van Tom Meeusen. Ze behoorden tot een kopgroep en slaagden in een doel, het binnenhalen van de rode bergtrui voor Soete. De ritwinst was normaal gezien voor Loockx maar de meet lag net tien à twintig meter te ver.

Vanaf een kleine fietsvakantie in de Franse Alpen reageert Loockx op zijn wedervaren in eigen streek.

“Als ploeg kunnen we tevreden terugkijken op de Ronde van Vlaams-Brabant zeker de laatste dagen. Het was goed wat we laten zien hebben. Soete maakte doorheen de vijfdaagse werk van de aanval met het oog op ritwinst. Het was op zich niet de bedoeling om die trui mee te nemen, maar dat kwam erbij en dan laat je dat niet liggen. Er stond altijd veel wind, dus ver raakte en groep niet en het kwam steeds samen waarna het tot een sprint kwam”, blikt Loockx terug. “In de openingsrit in Huldenberg werd ik in de voorlaatste ronde opgehouden door een val. Daags nadien in Goetsenhoven moest ik van fiets wisselen door een mechanisch probleem. Ik moest er met mijn veldritfiets in actie komen. Dat was niet simpel, dat waren er ook niet de ideale wielen voor.”

In de slotrit in Rillaar leek het dan toch mee te zitten.

“Het parcours leek ons wel ideaal om iets te proberen. We waren met drie mee in de vlucht van de dag. Soete de bergtrui doen winnen was het eerste doel en zo geschiedde. Daarna spraken we af om op het laatste nog iets te forceren. Ik versnelde en niemand volgde. Het was dan alles of niets, ik kon niet meer terug! Het gevoel was goed, maar ik strandde vlakbij de meet, ze kwamen er nog over. Ik ben al bij al tevreden met mijn avontuur in eigen provincie.”

Na zijn fietsvakantie in de Alpen volgt nog een hoogtestage met de ploeg om de laatste puntjes op de i te zetten in de finale voorbereiding naar het veldritseizoen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *