logo Casalina

Golazo omarmt de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven voor vijf seizoenen

Golazo omarmt de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven voor vijf seizoenen
De aankomst van de GP Jef Scherens in 2019 met Niccolo Bonifazio als winnaar Foto GP Jef Scherens

De Koninklijke Stoempersclub Leuven, organisator van de jaarlijke Grote Prijs Jef Scherens (29/08) en Golazo gaan een samenwerking voor minimum vijf jaar aan. Samen willen ze de UCI Europe Tour 1.1-wedstrijd verder uitbouwen en de uitstraling ervan nog vergroten. Concreet voor de organisatie betekent dat hen wat werk uit handen wordt genomen zoals de hospitality, de VIP’s en branding. Niet getreurd zo kunnen de Stoempers meer de focus leggen op het sportieve.

Golazo zet mee zijn schouders onder de praktische organisatie van de wedstrijd en zal samen met de Stoempers de werking verder professionaliseren, onder meer op het vlak van communicatie, sponsoring en hospitality. De samenwerking gaat onmiddellijk van start en dus werken beide partijen samen aan de editie van dit jaar, op zondag 29 augustus. Dat is exact vier weken voor de mannen elite de wegrit van de 2021 UCI Road World Championships met aankomst in Leuven rijden. De finale van dat WK-parcours loopt over het traditionele parcours van de GP Scherens. Dit jaar fungeert de GP Scherens als ultieme test voor dat WK, vanaf volgend jaar kan de wedstrijd bogen op haar eigen rijke verleden én daarenboven op de erfenis van het wereldkampioenschap.

“De GP Poeske Scherens is een begrip in Leuven. Dat de renners tijdens het WK 2021 dit parcours in volle finale meermaals afleggen, biedt een nog mooiere toekomst voor de wedstrijd. Een dergelijk uitdagend stadscircuit kan niet alleen renners en fans bekoren, het is uiteraard een doeltreffende promotiespot voor de toeristische troeven van kunststad Leuven. Samen met de Stoempers, de Stad Leuven en Tofsport Leuven willen wij die erfenis zo goed mogelijk ‘soigneren’ de komende jaren en de GP Scherens nog meer weerklank in binnen- en buitenland doen krijgen”, wist Christophe Impens, Director Cycling bij Golazo.

Alain Sterckx, voorzitter van de Koninklijke Stoempersclub Leuven, vindt de timing van de samenwerking ideaal.

“Deze samenwerking komt er op het juiste moment, ze kwamen naar ons met de vraag of een samenwerking mogelijk was en dat was het geval. We willen onze mooie en traditierijke wedstrijd naar een hoger niveau tillen. Met ons parcours kan dat, anders zou het WK het niet veelvuldig gebruiken. Maar die uitdaging kunnen we veel beter aan met de professionele ruggensteun van een partner als Golazo. Onze neuzen stonden meteen in dezelfde richting als we het over de toekomst van onze koers hebben. Zo moet het ook, want als je elkaar niet verstaat, moet je niet trouwen”, wist Sterckx. “Het scheelt ook welk een slok op de borrel qua werkdruk op voorhand en daags zelf. Er bestaat veel interesse van grote ploegen naar de wedstrijd toe, zeker met het WK in zicht en de uitgestelde versie van Parijs-Roubaix die daarop volgt. Neem daarbij dat er in die periode niet zoveel koers is. Het DNA van de koers blijft van de Stoempers, zij nemen de koers niet over. Het is positief dat ze zaken zoals bijvoorbeeld de VIP, de hospitality en de branding op zich nemen. Golazo is ook een interessante speler die in meerdere sportbranches actief is, zo trekken we misschien niet enkel de wielerfan aan.”

Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. Sinds 1963 is ze genoemd naar lokale held Jef ‘Poeske’ Scherens, die voor en na de Tweede Wereldoorlog zeven keer wereldkampioen werd in de sprint op de piste. De wedstrijd vindt elk jaar plaats in Leuven bij het begin van de jaarlijkse grote kermis, met scherprechters als de Keizersberg en de Wijnpers en met aankomst op de Bondgenotenlaan.

Één gedachte over “Golazo omarmt de Grote Prijs Jef Scherens in Leuven voor vijf seizoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *