logo Casalina

Gloria Van Mechelen betwist BK ondanks elleboogblessure

Gloria Van Mechelen betwist BK ondanks elleboogblessure
Gloria Van Mechelen (centraal) neemt een scherpe bocht

De UCI 1.2-race in Schellebelle betekende voor tweedejaarsjuniore Gloria Van Mechelen (17) uit Bertem haar allereerste wedstrijd op dit eliteniveau. In de trui van de Belgische nationale ploeg was ze in de slotfase in de weer om een goede positie te veroveren voor de spurt. Een stevige val leverde haar vijf hechtingen op aan de elleboog en even was ze onzeker voor op het nationale kampioenschap in Koksijde van zondag. De knoop werd doorgehakt, ze start!

De snelle klimster van het Cannibal CT moet in december nog achttien jaar worden, maar ze stond enkele weken geleden goed haar mannetje in Schellebelle.

“Ik was er met mijn zeventien jaar de jongste van het hele pak. De vrees was er een beetje dat door de sterke competitie en de afstand van 120 kilometer dat mijn kaars naar het einde toe zou uitdoven. Na bijna 120 kilometer voelde ik me goed, de wedstrijd beloofde uit te draaien op een groepsspurt.”

Met nog twee kilometer af te leggen kon ze een val vooraan de groep niet meer ontwijken. Het resultaat loog er niet om vijf hechtingen in de elleboog en een kleine operatie aan de arm.

Ondertussen heeft ze enkele weken antibiotica achter de rug.

“Door die diepe wonde moest ik zware antibiotica nemen en dat heeft me niet goed gedaan. Ik heb ondertussen al enkele keren met de fiets op de weg gereden. Jammer genoeg voelde ik me aanvankelijk nogal zwak. Had ik twee weken kunnen rusten dan was ik uitgerust en sterker geweest, jammer genoeg is het anders uitgedraaid. Op een laatste trainingstocht voorbije vrijdag voelde ik me al beter en besloot ik na amper vijf dagen terug op de fiets, dat ik er zal rijden. De ambities zullen we op de dag zelf wel invullen, ik ben al blij dat ik kan starten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *