logo Casalina

Glen Van Nuffelen wil goede generale repetitie voor GP Jef Scherens in eigen streek in Aarschot

Glen Van Nuffelen wil goede generale repetitie voor GP Jef Scherens in eigen streek in Aarschot
Glen Van Nuffelen in zijn nieuwe outfit pauzeert even tijdens het losrijden

Recentelijk maakte wielrennern Glen Van Nuffelen (24) de overgang van het Asfra Racing Team naar het continentale Lviv Cycling Team. Hij zal vandaag in eigen regio deelnemen aan de Memorial Francis Tuerlinckx in en rond Aarschot. Hij bekijkt het als de rode loper naar de Grote Prijs Jef Scherens van volgende week.

“Dit continentale team betekende een stap hogerop voor me, ik heb deze kans met beide handen aangenomen. Ik kan zo mooiere koersen rijden en ik reed bijvoorbeeld al in het Baskenland. Ik reed er in principe enkel om de meet te halen, maar haalde er één van mijn beste inspanningswaardes ooit. Eventueel zal ik dit seizoen nog de Ronde van Luxemburg rijden”, steekt Van Nuffelen van wal. “In het team is het plezant, de sfeer is er enorm goed. Ik zal samen met ploegmaat Oliver Robinson proberen in de kijker te fietsen. Ik vind het tof om zaterdag eens in eigen buurt te koersen. Het is een mooi samengestelde omloop in en rond Langdorp. Het rondje ligt me niet voor de volle honderd procent, maar ik ben wel voor de volle honderd procent gemotiveerd.”

Het eerstvolgende grote doel van Glen is de GP Jef Scherens in Leuven van volgende week maar presteren in Aarschot is ook van tel.

“Mijn grote doel ligt volgende week in Leuven, maar ik vind het minstens even belangrijk om de week voordien al te presteren. De Memorial Francis Tuerlinckx is een iets kleinere profkoers daarom is het ook verstandig om er een grote prijs te pakken. Vooral voor het mentale aspect is dat van belang. Mijn vorm is momenteel heel goed en ook de trainingen doen het beste vermoeden voor de komende weken”, besloot de twintiger uit Begijnendijk die daags voor de thuisrace ging losrijden.

De Memorial Francis Tuerlinckx start zaterdagnamiddag om 13.30 uur op de Gijmelsesteenweg ter hoogte van taverne ’t Sant. De deelnemers rijden in totaal 144 kilometer en zouden rond 17 uur aankomen na negen lussen met een lengte van zestien kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *