logo Casalina

Glen Van Nuffelen op tien tellen van de eindzege in de Ronde van Albanië

Glen Van Nuffelen op tien tellen van de eindzege in de Ronde van Albanië
Het Asfra Racing Team wint het ploegenklassement. Van Nuffelen (rode pet) wordt tweede.

In zijn derde deelname aan de Ronde van Albanië veroverde wielrenner Glen Van Nuffelen een tweede plaats in de eindstand. Het was zijn derde start in deze vijfdaagse. Eerder werd hij veertiende en vijfentwintigste in deze rittenkoers, respectievelijk in 2018 en in 2019. De twintiger van het Asfra Racing Team deed het goed en schoof ook al eens succesvol mee in de goede vlucht, de perfecte ingrediënten voor dit podium in de eindstand.

In de openingsrit werd hij vierde na een vlucht van 12 kilometer, daags nadien was hij eveneens betrokken in de goede vlucht en werd hij opnieuw vierde. In de drie daaropvolgende ritten verloor hij geen tijd, maar won er ook geen bij. Steeds kwam Glen ongeveer als vijftiende over de streep.

De Hagelander eindigde op amper tien tellen van de eindwinnaar van de Serviër Dusan Veselinovic.

“Ik denk niet dat ik die tien seconden ergens heb laten liggen. In het eindklassement word ik omringd door Serviërs, buiten de winnaar was dat ook de nationaliteit van de derde en vierde. Dat is ook het leuke aan koersen in het buitenland, je komt continu verrassingen tegen”, opent de twintiger uit Begijnendijk. “Het was een onvergetelijke ervaring. We hebben ook het ploegenklassemt gewonnen en behaalden op de slotdag onze tweede ritoverwinning. Ik moet het hele team, dat probeerde om me de eindzege te schenken, bedanken. Op de slotdag in Fier waren de benen spijtig genoeg niet goed genoeg om de tien seconden verschil met de eerste te overbruggen, maar ik sleepte toch nog een verdienstelijke top vijftien uit de brand.”

Van Nuffelen en zijn ploegmaats nemen nog enkele vakantie in Albanië vooraleer terug te keren naar België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *