logo Casalina

Geflitst op training: Victor Van de Putte in voorbereiding op GP Vermarc Sport

Geflitst op training: Victor Van de Putte in voorbereiding op GP Vermarc Sport
Victor Van de Putte aan het Meer van Keerbergen

Victor Van de Putte (20) uit Rijmenam start komend weekend in zijn eerste Grote Prijs Vermarc in en rond Wezemaal. In zijn eerste koers van het seizoen in Houthalen-Helchteren werd hij zeventiende na een vlucht van een kleine vijfentachtig kilometer. Hij werd “Geflitst op training” rondom het meer van Keerbergen in zijn laatste voorbereidingen op zijn opdracht van zondag.

Van de Putte kwam samen met Limburgse mountainbiker Rhune Clynen even over voor de wegkoersen van het UCT Ride Cycling Team.

“Team Deschacht-Hens-Maes heeft een samenwerking met UCT en zodoende mogen Rhune en ik van het grotere werk op de weg proeven. In mijn eerste koers in Houthalen-Helchteren werd in zeventiende nadat ik ongeveer vijfentachtig kilometer onderweg ben geweest met een kopgroep. Ik was tevreden over mijn eerste koers, de ploeg ook.”

De GP Vermarc Sport is een categorie hoger dan zijn vorige uitdaging.

“Er staat me een sterk deelnemersveld met flink wat profrenners te wachten. In vergelijking met vorig jaar zou de omloop zwaarder zijn geworden door twee beklimmingen. Ik hoop dat ik kan beschikken over dezelfde benen als vorige week, dan kan ik zeker iets proberen in een nieuwe vlucht. Ik ben tevreden met deze kans die ik kreeg bij een ploeg uit de buurt, dat is mooi meegenomen”, wist Van de Putte die twee uur een sprinttraining ondernam in het Keerbergse. “Ik kom hier graag trainen, het is hier rustig en mooi.”

Hij kijkt dit seizoen nog uit naar een Spaanse driedaagse die over enkele weken plaats vindt en de Memorial Philippe Van Coningsloo (05/06) voor eigen deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *