logo Casalina

Geflitst op training: Belofte Amber Van Laer op verkenning bij vrouwelijke elite

Geflitst op training: Belofte Amber Van Laer op verkenning bij vrouwelijke elite
Wilselse wielerbelofte Amber Van Laer traint graag in het zonnetje

Amber Van Laer (18) uit Wilsele rijdt in de kleuren van het Maes Cycling Team Glabbeek en is aan haar eerste jaar bij de elites als belofte toe. Het vergt een hele aanpassing van de Leuvense, maar ze traint dag in dag uit, weer of geen weer met de glimlach. Stapje voor stapje en pedaalslag na pedaalslag hoopt ze progressie te maken.

Amber begon in 2020 te fietsen via het project van Cycling Vlaanderen “Zij aan Zij”. Vorig seizoen pakte ze als juniore provinciaal brons op de weg in Landen.

“De manier van rijden en de snelheid is in vergelijking met de junioren helemaal anders. Ik ben mijn weg nog wat aan het zoeken bij de elite. Ik reed het voorbije weekend met de profs in Burst, deelgemeente van Erpe-Mere. Team Jumbo-Visma was daar ook van de partij, toen die er de pees oplegden ging de snelheid enorm naar omhoog. Ik train zeer regelmatig en probeer mijn tempo te verhogen”, wist Van Laer. “Ik train grotendeels in de streek en ik fiets graag langs de Demer”, vertelde de studente van het Leuvense Campus Redingenhof.

Haar volgende wedstrijd valt komend weekend in het Oost-Vlaamse Wortegem-Petegem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *