logo Casalina

Geen provinciale kampioenschappen veldrijden in Boortmeerbeek

Geen provinciale kampioenschappen veldrijden in Boortmeerbeek
De podiumceremonie in Boortmeerbeek moet een jaartje later plaats vinden

De kogel is door de kerk, midden november zullen er geen provinciale veldritkampioenschappen georganiseerd worden in het Ravesteinpark in Hever, een deelgemeente van Boortmeerbeek. De gemeente geeft geen toestemming aan de organisatie gezien de covid 19-situatie waarin we momenteel verkeren gecombineerd met de vele toeschouwers en deelnemers die verwacht worden.

“Na weken van overleg binnen onze VZW, met de veiligheidsdiensten en het college van burgemeester en schepenen, begonnen wij ons te realiseren dat een evenement zoals de Ravestein Parkcross te Boortmeerbeek moeilijk honderd procent veilig kan georganiseerd worden”, klonk het. “We krijgen geen toestemming van de gemeente Boortmeerbeek om de provinciale titelstrijden in te richten met publiek. We dachten er even over na om het in te richten zonder publiek, maar ja dat is eigenlijk ook geen oplossing. Vooral omdat die optie financieel niet haalbaar is. We werken ook met een poel van vrijwilligers die al iets ouder zijn en eigenlijk dus tot een risicogroep kunnen behoren”, klonk het bij het organiserende KWC De Verenigde Sportvrienden Boortmeerbeek. “Indien we zouden moeten voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften zou dit ten nadele zijn van de beleving en sfeer, zoals men er de voorbije zes jaar van kon genieten. Als organisatie moeten we ook onze verantwoordelijkheid nemen om geen verdere verspreiding van het virus mogelijk te maken. Wij willen het risico niet nemen dat er renners, medewerkers, bezoekers of sponsors op ons evenementt besmet zouden worden met het Coronavirus.”  

Op 14 november was het normaal gezien de beurt aan het merendeel van de reeksen om voor provinciaal goud te strijden. Achteréénvolgens gingen de masters en amateurs, nieuwelingen, junioren, vrouwen, beloften en elites z/c hun geluk, kunde en techniek beproeven. Op 15 november, daags nadien, was het dan aan de miniemen en aspiranten om te laten zien wie de sterkste is. De provinciale kampioenen van vorig seizoen kunnen, indien ze nog in dezelfde categorie rijden, nog een jaartje langer met hun kampioenentrui rond rijden. In 2014 en 2015 organiseerden De Verenigde Sportvrienden Boortmeerbeek al provinciale kampioenschappen in het veld.

Verdere info omtrent de zevende editie van hun cyclocrossen in 2021 volgt begin volgend jaar. Vermoedelijk zullen de crossen er plaats vinden in het weekend van 20 en 21 november.

Één gedachte over “Geen provinciale kampioenschappen veldrijden in Boortmeerbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *