logo Casalina

Geen Omloop van het Hageland in 2021!

Geen Omloop van het Hageland in 2021!
Jolien D'Hoore (geel) won in 2015 deze klassieker bij de vrouwen Foto: Jean Bollaerts

Wie de Omloop van het Hageland op de wedstrijdkalender van 2021 opzoekt, kan nog lang speuren. In de loop van voorbije week stond de ervaren organisatie van het Cycling Team Tilt voor voldongen feiten en moest het de handdoek smijten. Normaal gezien stond de prestigieuze vrouwenkoers, die traditioneel de Lotto Cycling Cup opende, gepland op zondag 28 februari.

“Tot onze grote spijt en ook die van onder meer onze burgemeester Rudi Beeken is er komende lente geen vrouwenkoers in Tielt-Winge”, opent de voorzitter van het CT Tilt, Roger Nolmans. “Wij hebben Belgian Cycling en UCI voorbije week gemeld dat wij in de huidige omstandigheden die organisatie niet kunnen laten plaats vinden. Daarom wordt het dus geannuleerd met spijt in het hart. We moeten alle administratie tijdens deze periode volbrengen als gevolg van een nieuw Koninklijk Besluit, dit veertien weken voor onze organisatie. Daar komt bij dat we onze financiën rond moeten krijgen, maar we mogen geen mensen bezoeken om dit te bespreken, dat maakt het nogal ingewikkeld. Verder zijn de horeca en kleinhandel verplicht gesloten tot half december. Veel mogelijkheden bleven er niet over. De koers later door laten gaan was evenmin een optie, daar de kalender eivol zit.”

De Nederlandse Lorena Wiebes won de voorlopig laatste editie van deze koers vorige lente.

De nieuwelingenkoers en de wedstrijd voor elites en beloften voorzien voor de zomer van 2021 gaan tot op nader order wel door. Het Cycling Team Tilt is altijd op zoek naar helpende handen bij het organiseren van koersen, geïnteresseerden kunnen terecht met vragen voor de organisatie via roger.nolmans55@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *