logo Casalina

Geen koers in Rotselaar dit weekend

Geen koers in Rotselaar dit weekend
Dit tafereel, een massaspurt om de zege bij de junioren, krijgen we deze zaterdag niet te zien.

Wielerclub Het Vliegend Wiel uit Rotselaar moest noodgedwongen de handdoek in de ring smijten omtrent de organisatie van de juniorenkoers van komende zaterdag. Door de toestand omtrent covid 19 en de gevolgen daarvan, was er sprake van veranderingen. Ze moesten hun aankomst verleggen en onder andere stewards vinden om het dragen van mondmaskers te controleren. Verder zijn ze naarstig op zoek naar nieuw bloed om te helpen bij de organisatie van hun jaarlijkse koersen.

Dit seizoen bestaat Het Vliegend Wiel Rotselaar 73 jaar, het zal een koersloze jaargang worden. Voorzitter Frans Gijbels zag het met lede ogen gebeuren.

“In principe kon de juniorenkoers doorgaan, was het niet dat er als gevolg van de jaarlijkse kermis bijkomende maatregelen bijkwamen door corona. De aankomst mocht niet meer op de Provinciebaan in het dorp liggen en we moesten stewards aanstellen die het publiek zouden controleren op het dragen van mondmaskers. We vonden de manschappen niet om dat te doen. Behalve het deels meeorganiseren van de elitekoers in Wezemaal, waar we seingevers leverden, waren er geen koersorganisaties van ons. We hopen dat we volgend jaar onze drie koersen, twee voor junioren en ééntje voor nieuwelingen, kunnen laten plaats vinden. De nieuwelingenrace en eerste juniorenwedstrijd vallen tussen eind februari en eind april. Of dat kan doorgaan, blijft gezien deze covid 19-situatie uiteraard afwachten”, wist voorzitter Gijbels.

Het Vliegend Wiel is druk op zoek naar nieuwe leden.

“We zitten op ons tandvlees op gebied van seingevers. Jaar na jaar vallen er om diverse redenen af. Onze vereniging zou naar volgend jaar toe graag nieuwe jonge leden verwelkomen. Andere geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom”, wist de voorzitter die omtrent zijn oproep te bereiken valt op fransgijbels@hotmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *