logo Casalina

“Geen kermis, geen koers”, klinkt het bij het Bierbeeks Sportcomité

“Geen kermis, geen koers”, klinkt het bij het Bierbeeks Sportcomité
Het juniorenpodium in 2018 in Bierbeek met streekrenners Tijs Verstappen (l) en Thibaut Ponsaerts (r)

Het Bierbeeks Sportcomité organiseert in een wielerjaar gemiddeld vijf koersen, in 2021 zou dat normaal gezien niet anders zijn. Op zondag 30 mei zou de traditionele kermisweek beginnen met de juniorenrace, daarna volgen nog op donderdag de elites z/c en op zondag de nieuwelingen. Deze wedstrijden starten en komen aan in het centrum van Bierbeek, in de Dorpsstraat. In de zomer rijden de junioren en nieuwelingen hun kermiskoers nog in Bremt.

De junioren (30/05), elites z/c en beloften (03/06) en nieuwelingen (06/06) rijden in het centrum van Bierbeek, maar of alles kan doorgaan is nog maar de vraag.

“Voor de maand mei is er nog geen beslissing genomen omtrent het al dan niet aflasten van niet-professionele koersen. Als het inrichtingsverbod tot eind mei verlengd zou worden, zullen wij alle wedstrijden in het kader van Bierbeek kermis aflasten; dus ook die twee stuks van begin juni. Enkel bij een normale kermisgang richten wij onze wedstrijden in, wij hebben absoluut geen zin om politie te spelen als er koers is. De horeca moet tegen dan al geopend zijn zonder beperkingen en een normale dorpskermis moet kunnen georganiseerd worden. Er mogen geen beperkende maatregelen van afstand of maximum aantal personen of dergelijke uitgevaardigd worden, want niet zelden zaten we op onze koersen aan driehonderd aanwezigen”, wist secretaris van het Bierbeeks Sportcomité Guy Van Autgaerden. “We komen met het sportcomité nog in mei bij elkaar, nadat het nationale overlegcomité verdere beslissingen heeft genomen om te bekijken wat te doen. Ook op vlak van sponsors is het ook een moeilijk verhaal door die coronapandemie. We hebben wel een financiële buffer opgebouwd, we kunnen koersen organiseren zonder prijzengeld voor de jeugd. We organiseren onze wedstrijden om het voortbestaan van de dorpskermissen te garanderen. Met andere woorden; geen kermis, geen koers!” Indien ze de koersen in mei en juni moeten aflasten, voorzien ze geen andere wedstrijden later op het seizoen ter vervanging.

De organisatie van de twee jeugdkoersen begin augustus zal ook minder vlot dan anders verlopen.

“Café Vandervelpen zal om te beginnen gesloten zijn daar uitbaatster Paula ondertussen is overleden. We hebben er nog geen idee van of het Feestcomité dat zal kunnen organiseren. Als het mogelijk is zullen wij dan toiletwagens en bierstands voorzien zodat iedereen er dan buiten het mooie weer en de koers nog kan genieten van een drankje. Het inschrijvingslokaal zou à la limite nog kunnen georganiseerd worden in de veranda van Café Vandervelpen”, besloot Van Autgaerden.

Één gedachte over ““Geen kermis, geen koers”, klinkt het bij het Bierbeeks Sportcomité

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *