logo Casalina

Geen Aarschotse Topcompetitiemanche BMX deze zondag

Geen Aarschotse Topcompetitiemanche BMX deze zondag
Geen topcompetitie bij BMX Bekaf Aarschot. De typische "Niels Albertbocht" zullen de deelnemers dit jaar niet nemen.

Het Aarschotse BMX Team Bekaf ging normaliter komende zondag de zesde en afsluitende manche van de Topcompetitie in het eigen Bekafcomplex hosten. Zoals enigszins verwacht werd dat naarmate de tijd vorderde op logistiek vlak een moeilijke operatie, besefte de organisatie waarop ze hun wedstrijd aflasten. Gezien de covid 19-besmettingen die enorm stijgen misschien een goede keuze.

Bekafvoorzitter Bruno Lahor verschaft een woordje uitleg over de aflasting.

“We hadden nog steeds de toelating van de gemeente Aarschot om het te laten plaats vinden. Alles kon in principe doorgaan. Op een bestuursvergadering werd duidelijk dat het logistiek een moeilijke operatie ging worden. We hadden een volledig plan opgemaakt, zelfs Jos Smets van Belgian Cycling hielp enorm mee om het veilig te laten verlopen. Om het honderd procent veilig te laten verlopen, moesten alle wedstrijden in vier blokken plaats vinden. Na ieder blok moest alle publiek van onze Bekafsite af. We moesten aparte in- en uitgangen voorzien. Het was een mooi plan op papier, of het realistisch was, dat zullen we nooit weten”, bekent Lahor. “Ik vind het vooral spijtig voor de kinderen dat er zo weinig kan doorgaan. Langs de andere kant door het aflasten van onze organisatie heb je aanzienlijk minder kopzorgen. Je moet jaar na jaar de plaats, de organisatie en veel werkvolk hebben om het in goede banen te leiden. Hadden we het georganiseerd zouden we makkelijk twee keer meer helpers moeten gehad hebben. Het had mooi kunnen zijn, maar misschien beter zo, zeker als je het grote aantal besmettingen bekijkt dat nog steeds in stijgende lijn zit.”

BMX Team Bekaf organiseert nog trainingen in open lucht, kwestie dat hun bikers de benen nog kunnen strekken. Op BMX-vlak vindt voorlopig nog het Belgisch kampioenschap in Ravels (24-25/10) plaats. Wachtebeke en Westerlo dienden een aanvraag in om alsnog een wedstrijd te kunnen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *