logo Casalina

G-cyclist Dries Vanhaverbeke is nog niet aan het einde van zijn lijdensweg

G-cyclist Dries Vanhaverbeke is nog niet aan het einde van zijn lijdensweg
Dries Vanhaverbeke in het UZ Gasthuisberg

Iets meer dan een jaar geleden maakte G-cyclist Dries Vanhaverbeke (37) uit Kessel-Lo een zware val op zijn werk in de gebouwen van de KU Leuven. De gevolgen logen er niet om: een bovenbeenbreuk aan de rechterzijde en enkele zware operaties in het UZ Gasthuisberg. Een jaartje later is de lijdensweg absoluut nog niet ten einde, competitief fietsen zit er voorlopig nog niet in.

Vandaag zijn we een jaar verder. Er is progressie, maar de weg terug is nog lang.

“Koersen zal er in 2021 ook niet van komen aangezien er gedacht en gekeken wordt om de verstevigingsnagel eventueel te verwijderen. Het brengt irritatie aan de bilspieren met zich mee. Een geluk bij een ongeluk is dat ik mijn Vlaamse titel in de categorie C1 heb kunnen behouden door corona”, geeft de naarstige dertiger weer.

Vanhaverbeke oefent nog dagelijks en gaat vaak langs bij kinesisten van het sportmedisch adviescentrum van het UZ Leuven.

“Daar werd ik voorheen ook al opgevolgd. Daarnaast rijd ik af en toe al is een rustig, kort toertje op de weg of ga ik losrijden op de rollen. Veel meer is door corona niet mogelijk. Voor de tweede lockdown deed ik nog eens per week aanaquatraining. De weg naar herstel gaat met kleine stapjes voorwaarts en soms moeten we even gas terugnemen omdat er complicaties optreden, dat uit zich in een hogere pijn of irritatie van de spieren rondom de heup. Indien ik terug in competitie wil treden, dan is dat ten vroegste in 2022. Als er ooit nog competitie mogelijk gaat zijn, want tot twee jaar stil liggen is verre van ideaal”, beseft Vanhaverbeke.

In zijn C1-categorie veroverde hij tussen 2013 en 2020 steeds de Vlaamse titel, de Belgische titel op de weg was de zijne tussen 2013 en 2018. Hij realiseerde ook enkele keren top vijftien op world cup wedstrijden in het internationale circuit tussen 2013 en 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *