logo Casalina

Frans Claes verzilvert uitstekende vorm met derde plaats in M3 Montafon

Frans Claes verzilvert uitstekende vorm met derde plaats in M3 Montafon
Frans Claes als derde op het podium (c) Montafon podium

Net zoals vorig jaar is Frans Claes derde geworden in de M3 Montafon in Oostenrijk. De extreem zware wedstrijd telt maar liefst 130 kilometers en zo’n 4.500 hoogtemeters. Het is duidelijk dat de Leuvenaar de goede vorm te pakken heeft.

Montafon is een paradijs voor mountainbikers met uitputtende beklimmingen en enkele pittige afdalingen. Spek voor de bek dus voor mountainbiker Frans Claes (Verhofsté MTB Team). De Leuvenaar kent de race ondertussen uit het hoofd en weet hoe hij zijn wedstrijd perfect moet indelen.

Van bij de start tot aan de laatste beklimming kon Claes goed mee met de koplopers. Op het steile stuk trok Urs Huber de gashendel open en was het pompen of verzuipen voor onze landgenoot.

“De benen zaten goed dus ik dacht Hubert te kunnen volgen. Toch moest ik een kloof van zo’n vijftig meter laten. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het niet dichtgereden. Daardoor moest ik even later alleen rijden met de wind op kop. Niet makkelijk op het vlakkere tussenstuk en met de laatste twintig kilometer in zicht.”

In de afdaling kon Claes zijn achterstand min of meer goedmaken. De tweevoudig Belgisch kampioen mountainbike marathon raakte nog tot bij Markus Kaufmann, de derde man in koers.

“In de laatste technische passage kon ik een voorsprong van 15 seconden bij elkaar rijden op Kaufmann. Even koesterde ik de hoop om tot bij de leiders Urs Huber en Caleb Kieninger te geraken, maar die vogels waren uiteindelijk al gaan vliegen. Ik eindig hier vandaag als derde en daar ben ik meer dan tevreden mee.”

Claes is diep moeten gaan om zijn derde plaats veilig te stellen. Nu is het herstellen en aftellen naar de Ischgl Ironbike Race van komende woensdag, een vierdaagse etappewedstrijd in Oostenrijk en één van Claes zijn favoriete races.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *