logo Casalina

Frans Claes verheugd met hervormde World Series Marathon

Frans Claes verheugd met hervormde World Series Marathon
Frans Claes in de Swiss Epic Foto; Swiss Epic

Leuvense mountainbiker Frans Claes is blij dat de World Series Marathon in 2021 hervormd worden. Om te beginnen werden de vele manches, 34 om precies te zijn, herleid naar acht stuks in zeven landen. Deze manches vinden tussen mei en oktober plaats. De ervaren biker van het Square Group MTB Team vindt dat de kwaliteit van het circuit zo gegarandeerd wordt.

“Het aantal wereldbekerwedstrijden naar acht reduceren was een goede beslissing. Bij die acht zijn er twee bij van enorm hoog niveau die volgend mij deze Series toch wel in niveau enorm doen stijgen. Zodat er eindelijk voor eens en altijd sprake kan zijn van een echte World Cup voor marathonmountainbikers. 2021 zal een testfase betekenen voor deze splinternieuwe formule waarin er nog geen sprake zal zijn van een algemeen klassement”, argumenteert Claes, die afkomstig is uit Wezemaal. “Ik zie deze nieuwe formule de komende jaren groeien. Door de uitdagende omlopen en de internationale deelnemersvelden die dit zal lokken, voorspel ik wereldwijd een grotere media-aandacht voor onze uitdagingen.”

De UCI Mountain Bike Marathon Series kalender bestaat in 2021 uit: de Bike Marathon in het Poolse Jelenia Goria (02/05), de Andalucia Bike Race, in het Spaanse Jaen and Cordoba (17-23/05), de Hero Sudtirol Dolomites in Italië (12/06), de wedstrijd in het Turkse Sakarya (31/07-01/08), de Raid BCVS – MTB Alpine Cup in het Zwitserse Verbier and Grimentz (21/08), La Forestière, in het Franse Les Moussières-Arbent (12/09), de Roc d’Azur, in het Franse Fréjus (08/10) en afsluitend de Tour de France van het mountainbiken; de Absa Cape Epic, in en rond het Zuid-Afrikaanse Kaapstad (17-24/10).

Na zijn trainingskamp in Spanje kwam Claes recentelijk in een ondergesneeuwd Zwitserland, zijn tweede thuisland, aan. Nogal moeilijk om daarheen te fietsen, zo blijft hij momenteel in beweging met de skilatten.

Claes had trouwens niet steeds interesse in de mountainbike. Als negenjarige droomde hij van een carrière in de Amerikaanse NBA, zijn ultieme voorbeeld was Charles Barkley van de Phoenix Suns. Jonge Frans speelde toen basketbal bij de Leuven Bears.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *