logo Casalina

Frans Claes status quo in Cape Epic, Wout Alleman wint etappe

Frans Claes status quo in Cape Epic, Wout Alleman wint etappe
Frans leidt voor Manuel Foto: Magic of a Camera

De Cape Epic 2022 is aan zijn slotweekend toe. Mountainbiker Frans Claes kon de schade beperken en blijft op de dertiende plaats staan in het klassement. Het nieuws van Belgische zijde kwam van Wout Alleman uit Otegem die de etappe won met zijn Italiaanse ploegmaat Fabian Rabensteiner.

De laatste twee dagen van de Cape Epic zijn korter en dus makkelijker, zou je denken, niets is minder waar.

Met 2.700 hoogtemeters op amper 76 kilometer tijd moet je goed uitgerust zijn om hier brokken te maken. Het parcours verkent de beroemde Banhoekvallei, de streek van de Stellenbosch Trail Fund en Jonkershoek. Dit is een paradijs voor mountainbikepuristen.

Frans Claes (Pure Encapsulations) voelde zich beter dan gisteren. En de hoogtemeters boezemden hem geen angst in. Toch kon de Leuvenaar vandaag niets forceren. “Ik was vandaag beter dan Manuel dus ik heb de hele dag op kop gereden voor hem. We hebben geprobeerd om de schade te beperken en dat is goed gelukt, denk ik”, wist de Heverleenaar. Claes en Pliem kwamen op een half uur van de leiders over de finish, maar behouden hun de plaats in het klassement. “We doen echt alles wat we kunnen, maar ik merk dat we toch moe aan het worden zijn. De mechanische pech van de voorbije dagen heeft ook veel energie gekost. Ik merk dat we niet de enigen zijn die blij zijn dat het nog slechts één dag koers is.”

De zesde etappe heeft wel een Belgisch randje gekregen.

Wout Alleman (Wilier-Pirelli) boekt met zijn ploegmaat Fabian Rabensteiner een van zijn mooiste overwinningen. “Dit had ik zeker niet verwacht. De hele week was tot nu toe nog niet zo goed, ver van onze verwachtingen. Dat we aan het einde van week toch nog een etappe kunnen winnen, maakt me superblij”, aldus winnaar Alleman. Een groot deel van de Cape Epic-karavaan zit met buikloop. Ook de renners worden niet gespaard. En ook Alleman deelt in de klappen. “Dat klopt. Ik heb serieus afgezien, want ik had maagproblemen vannacht en heb niks kunnen eten. Ik heb zelfs getwijfeld om te starten vandaag, maar dit was het allemaal waard.”

Wout Alleman smijt zich in de afdaling Foto Magic of A Camera
Wout Alleman smijt zich in de afdaling Foto Magic of A Camera

De Cape Epic eindigt vandaag in Val De Vie in de Westkaap van Zuid-Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *