logo Casalina

Frans Claes startte zijn seizoen in de Mediterranean Epic

Frans Claes startte zijn seizoen in de Mediterranean Epic
Frans in het landschap waarin hij zijn seizoen debuteerde Foto: @mediterraneanepic

Heverleenaar Frans Claes kreeg met de marathonseizoensopener die de meerdaagse Mediterranean Epic is, de ideale gelegenheid om zijn harde trainingswerk van de voorbije maanden om te zetten in wedstrijdritme. Claes viel na vier dolle racedagen net uit de top dertig. De Leuvenaar blikt tevreden terug op zijn eerste wedstrijd van het jaar.

De laatste wedstrijd van de routinier van het Square Group MTB Team dateerde al van 25 oktober 2020. De mountainbiker afkomstig uit Wezemaal eindigde toen knap achtste op het wereldkampioenschap XCM in Turkije. Door de pandemie kon er pas recentelijk opnieuw gekoerst worden. Samen met Claes keken veel renners verheugd uit naar de Mediterranean Epic in de Spaanse provincie Castellòn.

“Het niveau lag bijzonder hoog dit jaar. Vele renners wilden er absoluut bij zijn. Maar liefst 130 elite renners uit dertig landen hadden zich ingeschreven, dat is uitzonderlijk veel. Mijn doel bestond erin om vooral wedstrijdritme op te doen. Dat begon al stevig tijdens de eerste etappe in de vorm van een tijdrit van zestien kilometer met 550 hoogtemeters. Niet onmiddellijk mijn specialiteit”, gaf hij toe. Toch eindigde de tweevoudig Belgisch kampioen XCM knap in de top twintig. Ook in de tweede etappe met een lengte van 58 kilometer en 1.700 hoogtemeters en de koninginnenrit die 93 kilometer lang was en 1.650 hoogtemeters telde kon Claes zijn stempel niet doordrukken. “De slotetappe werd vooral gekenmerkt door een aantal mechanische problemen. Bovendien ontbeer ik nog wedstrijdritme om op het ideale moment naar de kop van het peloton te kunnen rijden.”

In de eindstand viel Frans Claes net uit de top dertig. Toch is hij tevreden over zijn race.

“Het waren vier vruchtbare dagen achter de rug. We hebben heel wat nuttige data kunnen verzamelen, zowel voor mijn coach als voor mijn mecanicien. Alle beetjes moeten me nu helpen om opnieuw voor de zege te kunnen rijden. Tot slot wil ik de organisatie bedanken om deze race veilig te organiseren in deze moeilijke periode.”

Zijn volgende wedstrijd is de 4 Island MTB Race, een vijfdaagse etappewedstrijd voor duo’s. Frans Claes betwist deze race in het gezelschap van Casey South, een talentvolle, 23-jarige Zwitser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *