logo Casalina

Frans Claes opnieuw Silvretta MTB King voor een jaar

Frans Claes opnieuw Silvretta MTB King voor een jaar
Frans Claes Ironbike (c) Ischgl Ironbike

Marathonspecialist Frans Claes mag zich opnieuw een heel jaar lang de Silvretta MTB King noemen. De felbegeerde titel gaat naar de beste mountainbiker van twee zware marathonwedstrijden in Oostenrijk: de M3 Montafon en de Ironbike in Ischgl. Het scheelde nochtans weinig, want Claes crashte tijdens de tweede etappe van de Ironbike en moest opgeven.

De Ironbike in Ischgl is één van de oudste marathonwedstrijden op de kalender en dus een klassieker in de mountainbike marathonscene. De vierdaagse etappewedstrijd is een kolfje naar de hand van Frans Claes (Verhofsté MTB Team). De Leuvenaar won de race in 2018 en stond de voorbije jaren meermaals op het eindpodium. Aan motivatie geen gebrek dus om deze goede reeks verder te zetten.

De eerste etappe was een korte en hevige klimrit. Die verliep volledig naar wens en Claes eindigde mooi in de top vijf. Tijdens de tweede rit ging het volledig fout. ClaesOp 700 meter van de meet moesten we voorbij een bouwwerf. Mijn voorwiel schoof weg en ik kwam met mijn hoofd tegen een betonnen muurtje terecht. Gelukkig kon ik de finish nog bereiken, maar mijn gezicht zat helemaal onder het bloed.” Na een bezoek aan de plaatselijk arts werd beslist om niet van start te gaan in de derde etappe, de shorttrack race. Claes: “Ik had lichte hoofdpijn en ben genaaid aan mijn wang en mijn hand. De derde etappe overslaan met het oog op de volgende wedstrijden, leek ons de beste beslissing. We wilden geen onnodige risico’s nemen.”

Na twee goede nachten kon Claes dan toch van start gaan in de afsluitende etappe van de ironbike, de marathonwedstrijd. Met 3200 hoogtemeters over 71 kilometer geen race voor watjes. Claes: “Ondanks mijn ongeval voelde ik me erg sterk vandaag. Ik eindig hier als vierde en dat geeft toch wel veel voldoening. Bovendien win ik met deze plek ook nog eens de Silvretta MTB King. Een droom!”

De Silvretta MTB King is een apart klassement waarbij de tijden van de Ischgl Ironbike Extreme Marathon en de Montafon M3 worden samengeteld. Deze Silvretta-titel is al vier jaar in het bezit van de tweevoudig Belgisch kampioen marathon mountainbike: een unieke en bijzondere prestatie. Nog belangrijker is nog dat de blessures van de valpartij uiteindelijk meevallen en dat de conditie aanwezig is om ook in de volgende wedstrijden mooie resultaten neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *