Q8 tempo oil banner

 

Frans Claes ondanks breuken toch aan start Cape Epic

Frans Claes ondanks breuken toch aan start Cape Epic
Frans Claes kan een leuk onverwacht einde aan zijn seizoen toevoegen

Heverleese mountainbiker Frans Claes crashte midden augustus in de tweede etappe van de uitdagende Swiss Epic. Hij brak er onder andere zijn schouderblad en voorarm. Hij onderging enkele operaties en moest anderhalve maand een harnas dragen in zijn revalidatieperiode. Weinigen gaven hem nog een kans om dit seizoen te biken, maar kijk… het is bijna zover!

“In de loop van mijn eerste revalidatieweek ben ik begonnen met enkele kleine wandelingen. In plaats van mijn gebruikelijke koffieritjes op de fiets, zette ik koffiewandelingen te voet in. In mijn derde herstelweek kreeg ik onverwacht goed nieuws, de plaaster aan mijn arm mocht eraf waardoor ik opnieuw kon en mocht fietsen. Samen met de kinesist begon ik intensief te werken aan het verbeteren van mijn bewegingen in mijn schouder, pols en vingers. De hoop begon stilaan te leven om zelfs al in deze maand oktober deel te nemen aan enkele wedstrijden.”

De Absa Cape Epic (17-24/10) werd zowaar een doel!

“Zoals het er nu naar uitziet zal ik Zuid-Afrikaanse meerdaagse betwisten met Belgische topper Jens Schuermans, mijn voorbereiding was misschien verre van optimaal maar niets belet me om er alles te geven. Het is een enorm mooie wedstrijd en ik heb er niets te verliezen!”, klonk het strijdvaardig”, aldus de ervaren biker van het Verhofsté Group MTB Team. “Ik ben blij dat Jens mijn partner wou zijn in dit acht dagen durende avontuur, waarin we wel flink zullen afzien maar vooral veel plezier willen beleven.”

Geef een reactie