logo Casalina

Frans Claes knalt top vijf binnen in loodzware Hero Dolomites

Frans Claes knalt top vijf binnen in loodzware Hero Dolomites
Frans Claes in de Dolomieten

Leuvenaar Frans Claes heeft de goede vorm te pakken. Hij werd vijfde in een loodzware editie van de Hero Dolomites, een spectaculaire mountainbike marathon in de Italiaanse Dolomieten. De Colombiaan en voormalig wereldkampioen Leon Paez won de wedstrijd.

De mountainbike Hero-series kent drie grote wedstrijden verspreid over Italië, Dubai en Thailand. Het event wint aan prestige en media-aandacht. Zo werd de eerste race dit weekend in veertig landen live uitgezonden. Place to be was het Noord-Italiaanse skigebied Val Gardena.

De Italiaanse Dolomieten liegen niet, hier komen enkel de sterkste beren bovendrijven. Dat heeft ook Frans Claes (Verhofsté MTB Team) mogen ervaren.

“De Hero Dolomites is een prachtige, maar loodzware koers met een lengte van 86 kilometer en 4.500 hoogtemeters. Op de steile skihellingen kan je je kapot rijden en ook het koersen op grote hoogte is bijzonder slopend. Niet verwonderlijk dat de Colombianen voorop rijden en het tempo bepalen”, wist Claes.

Claes was gefocust, al was hij minder fris dan zelf gehoopt. De Leuvenaar had er net een zware trainingsweek opzitten en eerder was hij door ziekte langer out dan verwacht. De tweevoudig Belgische kampioen mountainbike marathon had zijn wedstrijd goed ingedeeld.

“Ik zat eerst in een achtervolgende groep op de twee Colombianen die de koers vanaf de start in handen namen. Op de laatste lange pas heb ik een snedige aanval geplaatst, waardoor onze groep uit elkaar spatte. Enkel Urs Huber kon volgen en samen zijn we weggereden. Op laatste knik met nog driehonderd hoogtemeters kwam Gerhard Kerschbaumer nog aansluiten en die nam meteen een paar meter. In een spectaculaire afdaling werd de kloof te groot om hem te kunnen inhalen. Toch ben ik erg tevreden met mijn vijfde plaats.”

Er heerst een dubbel gevoel in kamp Claes aangezien een derde plaats mogelijk was. Met de stijgende vormcurve ziet de Leuvenaar de komende wedstrijden vol vertrouwen tegemoet. Te beginnen nu donderdag met de vierdaagse Alpentour.

“Ook dat wordt ook een zware race met een deelnemersveld vol goede klimmers, waaronder onze Colombiaanse vrienden.  Maar met de vorm die ik nu heb, is alles mogelijk”, besluit een positieve Claes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *