logo Casalina

Frans Claes houdt stand in koninginnenrit Cape Epic, Wout Alleman pakt podium

Frans Claes houdt stand in koninginnenrit Cape Epic, Wout Alleman pakt podium
Frans Claes maakt twee plaatsen goed Foto Magic of A Camera

Op de tweede dag van de Absa Cape Epic kregen de renners meteen de koninginnenrit voorgeschoteld: een helse tocht van 92 kilometers met maar liefst 2.850 hoogtemeters. Daarin toonden Heverleenaar Frans Claes en ploeggenoot Manuel Pliem zich koel genoeg om niet overstag te gaan. Wout Alleman uit Otegem verraste zichzelf dan na een mindere dag in de proloog en reed met zijn partner Fabian Rabensteiner als derde over de finish.

Leuvenaar Frans Claes en zijn teammaat Manuel Pliem (Pure Encapsulations) zijn, zoals ze zelf gezegd hadden, behouden aan de koninginnenrit begonnen. De eerste lange en steile beklimming kronkelde van het wijndomein Lourensford tot aan de toppen van het Helderberggebergte. Toen de wedstrijd op die beklimming openbrak, was het beste bij een aantal teams al ver te zoeken. “We wilden onszelf vooral de das niet omdoen door te hevig van start te gaan, want dan red je het niet. Op de eerste echte beklimming zagen we inderdaad dat sommigen het al moeilijk kregen. Door onze koelbloedigheid konden we toch een aantal teams voorbij rijden. Wel jammer dat Manuel met dubbele pech af te rekenen kreeg: eerst viel zijn ketting er twee keer af en daarna kreeg hij af te rekenen met een lekke band. Zo verloren we tijd. Toch ben ik al bij al tevreden over de koers die we gereden hebben”, reageerde Claes, die afkomstig is uit Wezemaal.

Wout Alleman kwam als derde team binnen en staat in zijn eerste Cape Epic al meteen op het podium.

“Ik ben erg tevreden. In het begin verloren we wat tijd want Fabian voelde zich niet zo goed. Halverwege de etappe was dan er een erg steile klim waardoor je niet veel snelheid had en je de warmte extra hard aanvoelde. Gelukkig had ik er niet teveel last van en is het dan een kwestie van genoeg eten en drinken. Ik kijk al uit naar morgen”, aldus de tevreden West-Vlaming.

Wout Alleman smijt zich in de afdaling Foto Magic of A Camera
Wout Alleman smijt zich in de afdaling Foto Magic of A Camera

De Cape Epic-karavaan trekt dinsdag naar Greyton. Het wordt een stevige etappe van 123 kilometers en 2.350 hoogtemeters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *