Q8 tempo oil banner

 

Frans Claes gehavend tiende op het Europees kampioenschap

Frans Claes gehavend tiende op het Europees kampioenschap
Frans Claes EK XCM finish Foto: @Jean-Paul Schoenjans

Naast het EK voetbal en het BK wielrennen kon je voorbije periode ook het Europees Kampioenschap mountainbike marathon in Zwitserland volgen. Op het veeleisende parcours van de Raid Evolénard in Zwitserland stonden maar liefst vijftien Belgen aan de start. Leuvenaar Frans Claes was de beste Belg bij de elite mannen met een mooie tiende plaats. De Duitser Andreas Seewald en de Spaanse Natalia Fischer wonnen de titel.

Voor de 25ste editie van de Raid Evolénard hadden de organisatoren het EK mountainbike marathon binnengehaald. De jubileumeditie onthulde een nieuw parcours, speciaal ontwikkeld op maat van een kampioenschap. Voor de gelegenheid werd de moeilijkheidsgraad flink opgedreven: 78 kilometer en 3.900 hoogtemeters voor de mannen, 70 kilometer en 3.400 hoogtemeters voor de vrouwen.

Frans Claes van het Verhofsté Group MTB Team, kende een redelijk goede start. Op de eerste twee tussenpunten kwal de Leuvenaar als zeventiende van de 118 renners door. Later zou hij stilletjes opschuiven in het algemeen klassement. “Ik had niet de superbenen waarop ik gehoopt had. Die waren nochtans nodig op dit loodzware parcours. Toch reed ik na een stevige remonte in de richting van de twaalfde positie. Dat gaf me de motivatie om er vol voor te gaan”, wist de routinier uit Wezemaal.

Claes schuwde het risico niet en crashte bij het nemen van een afdaling. Onderzoek moet uitwijzen of zijn gezwollen pols gebroken is. Bovendien verstuikte hij zijn voet bij een loopgedeelte, gelukkig zonder erg. “Ik ben erg tevreden met mijn tiende plaats. Hier had ik vooraf ongetwijfeld voor getekend. Dit bewijst dat ik niet stil heb gezeten in de loop van de voorbije maanden en dat de conditie meer dan behoorlijk is. Ik ga vol vertrouwen de zomer tegemoet.”

 

Geef een reactie