logo Casalina

Frans Claes & Jens Schuermans schuiven op in klassement Absa Cape Epic

Frans Claes & Jens Schuermans schuiven op in klassement Absa Cape Epic
Schuermans leidt voor Claes ©Wim Vanderwegen

Mountainbikers Frans Claes en Jens Schuermans hebben de koninginnenrit in de Cape Epic goed verteerd. In een sterke tweede helft schoven onze landgenoten geleidelijk aan maar zeker naar voren. Uiteindelijk finishten ze op een dertiende plaats. In het algemeen klassement bezetten ze nu de 17de positie. Een mentale opkikker na de rit van gisteren die gekenmerkt werd door pech en valpartijen!

De koninginnenrit zou volgens de organisatoren slachtoffers maken. Toch hield een sterk deelnemersveld de tijdsverschillen dicht bij elkaar. De etappe van 96 kilometer vertrok van het stadje Ceres en kronkelde door het ruwe berglandschap richting Tulbagh. Onderweg moesten de renners maar liefst 2.100 hoogtemeters overwinnen. Na een bijzonder technisch middenstuk volgde er met de Wagon Trail een spectaculaire afdaling in de richting van het wijndomein Saronsberg.

Ondanks een mindere start kijken Frans Claes en Jens Schuermans (BIDON Recup-Showpad) tevreden terug op vandaag. “In het begin draaiden de benen niet.”, zegt tweevoudig Belgisch kampioen mountainbike marathon Frans Claes. “Ik kon nog geen brug over een autosnelweg oprijden. Dat was een heel raar gevoel. Ik dacht echt dat ik ziek aan het worden was. Toch ben ik blijven rijden in de hoop mijn eigen ritme te vinden. Jens is uiteraard een goede locomotief en zo kwam ik er uiteindelijk toch nog door.” Jens Schuermans: “Toen het beter ging met Frans hebben we nog heel wat teams opgeraapt. Die adrenaline duwt je vooruit en dat was nodig vandaag. Naar het einde toe ging het echt veel beter. Het is fijn om de etappe met een goed gevoel te eindigen.”

Vooraf waren er twijfels over de fysieke paraatheid van Claes na zijn spectaculaire val gisteren.

Claes: ”Door die valpartij zijn mijn ribben geraakt, daardoor kan ik moeilijk heel diep inademen. Dat hindert me toch wel. Als ik zie hoe we hier eindigen, dan mag dat geen probleem meer vormen.”. “Er kan nog veel gebeuren.”, zegt vijfvoudig Belgisch kampioen cross country Schuermans. “De Cape Epic is nog maar drie dagen ver, er zijn nog vijf dagen te gaan. Ik heb vandaag gezien dat sommige teams het moeilijk krijgen op het einde. Volgens mij kunnen we nog een goed aantal plaatsen opschuiven. Als een top tien nog mogelijk is, dan moeten we daar vol voor gaan. We zullen zien wat er de komende dagen nog kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *