logo Casalina

Frans Claes en Jens Schuermans elfde in eindstand achtdaagse Absa Cape Epic

Frans Claes en Jens Schuermans elfde in eindstand achtdaagse Absa Cape Epic
Schuermans en Claes net na hun finish ©Wim Vanderwegen

Mountainbikers Frans Claes en Jens Schuermans hebben nog eens sterk uitgehaald in de laatste etappe van de Cape Epic. In een kort en snelle finale reden onze landgenoten naar een mooie tiende plaats. In het algemeen klassement eindigt het duo knap op plaats elf. De overwinning ging naar Jordan Sarrou en Matthew Beers. Sina Frei en Laura Stigger wonnen de Cape Epic bij de vrouwen.

De Ronde van Frankrijk van het mountainbiken heeft zijn eigen prestigieuze sprint zoals op de Champs Elysées. De laatste etappe van de Cape Epic eindigde zoals gewoonlijk in het mondaine Val de Vie waar eeuwige roem stond te wachten op de winnaars van de Grand Finale. Frans Claes en Jens Schuermans (BIDON Recup-Showpad) reden een sterke race op de slotdag van de etappewedstrijd. Schuermans: “We zaten lang in de running voor een achtste plaats. Uiteindelijk worden we tiende vandaag en dat is eigenlijk fantastisch.” Claes: “Ik had gehoopt op superbenen, want ik loop al een hele week achter de feiten aan door mijn val tijdens de eerste etappe. Dat we hier vandaag als tiende eindigen en elfde in het algemene klassement, bewijst dat we als team een plaats hebben in deze Cape Epic.”

“Als we geen blessures hebben en we kunnen ons honderd procent goed voorbereiden, dan denk ik dat we inderdaad een stuk kunnen opschuiven in de ranking.”, zegt Schuermans. “Frans zijn voorbereiding was miniem gezien zijn val in de Swiss Epic. Mijn voorbereiding kon ook een stuk beter. Volgens mij is er nog marge voor progressie.”

Vriendschap

De Cape Epic is acht dagen afzien om 620 kilometer te mountainbiken en 15.350 hoogtemeters te overwinnen. Voor de vijfvoudige Belgische kampioen cross country Jens Schuermans uit Maasmechelen is het zijn eerste Cape Epic. Schuermans: “Ik heb er echt van genoten, het was een superweek. Deze etappewedstrijd heeft alles gebracht wat ik ervan verwacht had. De goede sfeer, de kameraadschap onder de renners en het samen afzien op de prachtige singletracks maken het totaalplaatje tot een unieke race. Het kriebelt al om terug te komen. “ Claes: “Ik heb enorm afgezien, maar ik heb ook enorm genoten van mijn partnership met Jens. We vormden een goed team. Na de proloog stonden we zelfs vierde, daar hebben we onszelf verbaasd. Met een beetje geluk stonden we op het podium. Dat zou voor mij de eerste keer geweest zijn na een etappe.”

Belgisch team

Marathonspecialist Claes reed voor het eerst samen met cross countrybiker Schuermans, een combinatie die voor herhaling vatbaar is. Schuermans: “Frans heeft me veel tips gegeven. Hij wist precies wat er zou komen en kon heel goed aanvoelen wat er voor hem nog mogelijk was. Frans was mijn gids en ik zorgde dat we zo snel mogelijk aan de meet geraakten. Ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald gezien de omstandigheden. Ik heb veel bijgeleerd die van onschatbare aarden zijn voor de toekomst.”

Tweevoudig Belgisch Kampioen mountainbike marathon Frans Claes kijkt al uit naar die toekomst.
Claes: “Als we in maart opnieuw aan de Cape Epic zouden deelnemen, dan wil ik dat graag doen als een echt Belgisch team. Ik hoop dat we aan potentiële sponsors getoond hebben dat we in deze wedstrijd kunnen presteren en dat we een promotionele waarde hebben. Hopelijk kunnen we die waarde omzetten in sponsoring. Jens is een uitstekende ambassadeur dus ik hoop dat er continuïteit in dit team zit, zodat we binnenkort ons land kunnen vertegenwoordigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *