logo Casalina

Foto-expo 100 jaar UCI Road World Championships: Oog in oog met de regenboog

Foto-expo 100 jaar UCI Road World Championships: Oog in oog met de regenboog
De poster van Foto-expo 100 jaar UCI Road World Championships

De honderdste verjaardag van het wereldkampioenschap wielrennen is de ideale gelegenheid om terug te blikken op een volle eeuw wereldkampioenschappen, wereldkampioenen én regenboogtruien. Hoe doen we dat beter dan uit de rijke WK-geschiedenis de allersterkste foto’s boven te halen en te presenteren in een unieke foto-expo. Die loopt van 9 september tot en met 9 oktober in het Cera-gebouw in het centrum van Leuven.

De organisatie van de 2021 UCI Road World Championships en de UCI gaven de opdracht aan de Leuvense wielerfotograaf Kristof Ramon om in het werk van enkele van zijn hedendaagse collega’s te duiken en om uit de eigen en tal van andere archieven de meest sprekende foto’s van wereldkampioenen in de regenboogtrui op te diepen. Dat resulteert in een unieke fototentoonstelling die een eeuw wereldkampioenen laat zien door de lens van de wielerfotograaf. Via de foto’s kijk je de wielerhelden van vroeger en nu recht in de ogen en voel je de inspanning en de vreugde, maar ook de pijn of de teleurstelling.

In het Cera-gebouw in de Muntstraat in Leuven maak je een tijdsreis doorheen de wielergeschiedenis. Het nostalgisch én modern fotomateriaal biedt bovendien een goed beeld van de evolutie van het wielrennen én van de (wieler)fotografie. De beelden werden geselecteerd door Kristof Ramon, geboren Leuvenaar en sinds 2010 actief in het wielerpeloton. Hij put uit een eigen selectie en die van zijn collega’s Russ Ellis, Ashley en Jered Gruber, Tino Pohlmann en Graham Watson en uit de rijke archieven van Presse Sports, Het Nieuwsblad en KOERS. Museum van de Wielersport.

Deze exclusieve fototentoonstelling, in de rand van de 2021 UCI Road World Championships, loopt van 9 september tot en met 9 oktober in Leuven. De expo is op weekdagen open van 10u tot 17u, met avondopeningen op vrijdag 10, 17 en 24 september tussen 17 en 21 uur. Ook op zaterdagen 11 en 18 september en 2 en 9 oktober is de expo geopend voor het publiek van 10u tot 17u.

Tickets, gedetailleerde openingsuren, bereikbaarheid en alle andere info via www.flanders2021.com/expo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *