logo Casalina

Floris Van Tricht wil verder bouwen op prima seizoensstart

Floris Van Tricht wil verder bouwen op prima seizoensstart
Floris Van Tricht (oranje helm) mee in de kopgroep Foto: Jean Bollaerts

In de Meerdaelse Pijl in Oud-Heverlee was er maaer één renner sterker dan Boutersemse wielerbelofte Floris Van Tricht(20). Komende zondag is zijn tweede opdracht van het prille seizoen niet van de minsten, met zijn Urbano-Vulsteke Cycling Team betwist hij de Franse interclub, de GP Lillers (UCI 1.2). Vooraan meerijden lijkt in eerste instantie aangewezen tussen vele ervaren renners.

De renners van de Vlaams-Brabantse formatie zullen het opnemen tegen enkele (pro)continentale ploegen.

“Die tweede plaats in Oud-Heverlee was een goede manier om het seizoen in te zetten. Er was zoals bekend één klim per ronde en er ontsnapte al vroeg een groep die de meet zou halen. Dat waren ingrediënten voor een zeer zware koers, zeker omdat ik er zelf nog heen moest rijden.”

De GP Lillers is meteen van een ander kaliber met een afstand van 190 kilometer.

“Het zal een pittige en lange dobber worden. De wind zal vermoedelijk ook een rol spelen, dat moet me zeker liggen en daar kijk ik dus naar uit. Ik hoop dat ik er net als in de komende grote wedstrijden vooraan kan schitteren, maar dat zal niet simpel worden. De periode in april zal heel druk worden met onder andere de 25ste editie van de Triptyque des Monts et Châteaux (01-03/04). Aan mij om me in grote wedstrijden te bewijzen. Ik voel me trouwens meer dan prima in mijn nieuwe team dat ligt aan de begeleiding en de goede sfeer, de goede seizoensopener en de zin om te presteren valt ook deels daaraan te wijten.”

Zijn oudere broer Stan is sinds dit seizoen onderdeel van The Wolfpack van Quick-Step Alpha Vinyl.

“Het is uiteraard een droom om hetzelfde te doen dan mijn broer, maar ik ga er me niet aan spiegelen. Hopelijk kan ik ook op een dag genieten van het profbestaan, maar ik staar er me niet blind op en leg mezelf geen druk op. Ik amuseer me nu op de fiets, het seizoensbegin was goed en voorlopig lijkt me dat genoeg.”

Droom of niet zondag start Van Tricht samen met ploegmaats Theuws, D’Hooge, Craps, De Pauw, Bouts en Verbeeck in de GP Lillers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *