logo Casalina

Ferre Urkens was nog niet de beste versie van zichzelf

Ferre Urkens was nog niet de beste versie van zichzelf
Ferre Urkens reed tijdens de voorbereiding op de mountainbike

Eerstejaarsjunior Ferre Urkens (16) uit Gierle kon nog niet volledig zijn stempel drukken op deze veldritwinter. De jongste telg van Team Deschacht – Hens -Maes zit momenteel in zijn examenperiode. De focus ligt nu dus op het cognitieve, waardoor hij even kan terugblikken op zijn eerste seizoensgedeelte dat hij afsloot met veel zessen en zevens. 

“Tot nu toe verliep het nog niet zo prima, maar ik ben wel tevreden met mijn wereldbekerselecties voor Maasmechelen en Namen. Het begint wel stilaan te beteren, ik heb geen idee waarom het in de race minder verloopt. Tijdens de trainingen verloopt dan weer alles wel naar wens, ik krijg dit tijdens de wedstrijd te weinig eruit. Ik heb voorlopig geen idee waaraan dit ligt. Ik ben er wel rotsvast van overtuigd dat er veel meer inzit dan wat ik tot nu toe liet zien. Ik ben tot nu toe nog niet heel tevreden geweest, maar daar werken we aan. Met die zesde en zevende positie ben ik blij, dat is toch al top tien. Het mag meer naar top vijf of zelfs het podium opschuiven. In Antwerpen zat een podium erin mits een betere start.”, liet de Kempenaar weten die momenteel al twee examens economie en ééntje Frans aflegde in zijn zesde middelbaar bedrijfswetenschappen in het Sint-Victor Turnhout. “De moeilijke vakken zijn achter de rug, het verliep allemaal goed. Hopelijk komt na regen nu ook zonneschijn in de cross.”

Na zijn studiepauze komt Ferre weer in actie op de Zilvermeercross in Mol (23/12), daarna volgen de wereldbeker in Gavere (26/12), de Superprestige in Heusden-Zolder (27/12), de Azencross in Loenhout (30/12) en de Duinencross in Koksijde (05/01).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *