logo Casalina

Ferre Geeraerts met vierde plaats in het achterhoofd naar Steinmaur

Ferre Geeraerts met vierde plaats in het achterhoofd naar Steinmaur
Lukas Vanderlinden (l) en Ferre Geeraerts (r) in elkaars buurt

In de cyclocross van Kasterlee streed tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts de hele cross mee voor het podium om finaal… vierde te worden. De tiener van het YCT Demer en Dijle trekt komend weekend voor top tien naar het Zwitserse Steinmaur.

De wedstrijd verliep beter dan verwacht voor Geeraerts.

“Ik stond op de eerste startrij en kwam na de eerste bocht én eerste loopstrook als zevende door. Ik ben dan goed opgeschoven en in de tweede ronde kwam ik als tweede over de meet. De lus daarop kwam Harteel aansluiten, zo reden we regelmatige wedstrijd samen. De eerste was immers al gaan vliegen. Ik voelde dat ik op de loopstroken veel beter was en hierdoor liep ik in de voorlaatste ronde nog weg van Harteel, door een kleine val kwam hij terug aansluiten. In de laatste ronde kwam een sterke Lukas Vanderlinden nog vanuit de achtergrond aansluiten. We reden de slotronde met drie, ik maakte nog een kleine foutje en er was een gat op de twee anderen ontstaan. Ik dichtte dit nog, ik voelde dat ik na het optrekken van de bochten niet explosief genoeg was om direct op het wiel te zitten”, keek de tweedejaars uit Baal op zijn ervaring terug. “Ik draaide zo als derde van ons groepje naar de aankomstzone op. Ik raakte er niet meer over. Ik was teleurgesteld omdat ik niet op het podium kon plaats nemen, terwijl ik de volledige wedstrijd voor top drie reed. Ik ben wel zeer tevreden dat ik mee kon met deze mannen en mee vooraan kon strijden in dit sterk deelnemersveld.”

Geeraerts zag met de Superprestige in het Nederlandse Gieten een doel verdwijnen.

“Normaal zak ik naar Zwitserland af, dit moet nog deftig geregeld worden gezien de coronamaatregelen. Ik wil er toch zeker top tien rijden voor de UCI-punten. Ik verwacht er goede thuisrenners, Fransen en enkele Belgen zoals Lars Van Den Broeck.”

De scholier vertrekt zaterdagochtend vroeg naar Zwitserland en hoopt er om in de late namiddag aan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *