logo Casalina

Ferre Geeraerts met provinciale titel op zak richting thuiskoers en crosswinter

Ferre Geeraerts met provinciale titel op zak richting thuiskoers en crosswinter
Vlnr zilveren Brem Deman, kampioen Ferre Geeraerts en bronzen Siebe Roesems Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Enkele dagen na zijn provinciale titel tegen de tijd kan Ferre Geeraerts (19) uit Baal nog enorm genieten van zijn eerste overwinning ooit op de weg. Hij blikt deze periode ook vooruit op zijn thuiswedstrijd in Tremelo.

“Ik ben heel blij dat ik de provinciale tijdrittitel heb kunnen nemen. Ik ging er heen om te winnen en dat is ook gelukt. Normaal had ik gepiekt naar de eerste datum van het PK tijdrijden in Hoksem, waar ik alle bochten had bestudeerd. Door de warmte werd dit afgelast. Spijtig, want het was een technisch parcours waar ik zeker tot mijn recht kwam. Dan maar het PK in Zolder. Ik was niet zeker of ik hier kon winnen omdat het minder technisch is. Ik wist dat tweede Brem Deman de grootste concurrent ging worden. Ik had een redelijk goede dag en kon mijn tempo van 49,5 km/uur goed volhouden en ik nam mijn bochten perfect. Hierdoor won ik met 5,5 seconden voorsprong. Ik ben bijzonder blij met de vooruitgang op de tijdritfiets.”

Enorm veel tijdritervaring heeft Ferre nog niet

“Dit is nog maar het tweede seizoen dat ik me hier op toeleg en in totaal mijn achtste tijdrit ooit. Ik merk dat ik elke tijdrit iets bijleer en beter wordt. Dit door mezelf en de mensen rond om mij zoals mijn trainer Stijn Corten en mijn neef Robin. Volgende week rijd ik nog de laatste tijdrit van het seizoen in Waregem, in mijn provinciale trui. Dit os ook mijn eerste overwinning ooit. De race in Tremelo is de laatste wegkoers van het seizoen. Daar hoop ik nog eens alles uit de kast te halen en voor een mooie ereplaats te zorgen voor de ploeg. Een wegkoers winnen is niet makkelijk en ik hoop in de juiste ontsnapping te zitten of op het laatste nog te kunnen wegrijden”, wist de verse kampioen van YCT Demer en Dijle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *