logo Casalina

Ferre Geeraerts derde in tweede juniorenkoers van de Youth E-Series

Ferre Geeraerts derde in tweede juniorenkoers van de Youth E-Series
Een indruk van de virtuele juniorenkoers op en rond de Tiegemberg

Tweedejaarsjunior Ferre Geeraerts was vanaf de prille beginfase vooraan in het offensief in de Youth E-Series op en rond de Tiegemberg in het West-Vlaamse Anzegem. In deze onlinerace die werd georganiseerd door Cycling Vlaanderen reed de tiener van YCT Demer en Dijle steeds bij de eerste vijf. De wedstrijd werd beslist op basis van eliminatie, per ronde moesten vijf deelnemers het strijdperk verlaten.

Geeraerts was niet de enige starter van Demer en Dijle, ook Gill Vandermueren behoorde tot de gestarte virtuele spelers.

“We waren snel weg met zes waaronder drie junioren. Ik kreeg ik het even moeilijk na een half uur, de benen liepen vol. Ik heb dan aangepikt bij een groepje van vijf en we reden dan voor de zevende plaats, dat dacht ik toch er reden ook blijkbaar een paar bots mee. Honderdvijftig meter voor de Tiegemberg heb ik nog eens aangezet en kwam ik als zevende van de race over de meet. Ik was achteraf bekeken de derde junior. Het was wat ingewikkeld met die bots en het was een eliminatierace waardoor de rondes blijven lopen. Ik vrees ook wel dat er links en rechts wat vals werd gespeeld. Soms meldde men mij dat ik aan het aanvallen was, terwijl dat niet het geval was. Ik vermoed ook dat enkelen een fout gewicht hadden ingegeven. Dit zorgt ervoor dat je meer watt per kilogram trapt en daar draait het om. Hoe meer watts per kilogram, hoe sneller je vooruit gaat”, geeft de tiener aan die competitief vooral in het veld wilt scoren.

De knaap uit Baal is tevreden over zijn doorgedreven training.

“Toch ben ik wel blij met mijn derde plaats. Ik heb een goede training kunnen afwerken. Het was leuk om nog eens zo diep te gaan. De komende periode zal ik nog af en toe online race, hopelijk is het niet te lang meer wachten op de koersen op de weg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *