Q8 tempo oil banner

 

Felipe Orts pakt zijn zevende Spaanse veldrittitel

Felipe Orts pakt zijn zevende Spaanse veldrittitel
Felipe Orts in zijn Spaanse kampioenentrui

Het was voor de Betekomse Spanjaard Felipe Orts (26) in het zanderige Xativa, nabij Valencia, al zijn vierde opéénvolgende nationale veldrittitel op rij. De snelle crosser van Burgos BH deed dat met overwicht dit ondanks het gegeven dat hij op voorhand verwachtte dat de concurrentie goed uit de voeten zou kunnen op deze snelle omloop. Ook volgend seizoen zal hij in de mooie rood-gele kampioenentrui te bewonderen vallen.

Als titelfavoriet voldeed hij ruimschoots aan de verwachtingen.

Felipe Orts drong vanaf de eerste momenten aan om de leiding te nemen en met een hoog ritme maakte hij continu het verschil ten opzichte van zijn tegenstanders.Hij was onberispelijk op de technische delen en zeer sterk in de lange rechte stukken. Grootste concurrent Suarez Fernandez eindigde op iets meer dan een minuut op zilver, Feijoo pakte brons op net geen twee minuten.

“Ik wist dat ik in goede vorm verkeerde, het circuit lag me goed. Mijn idee was om het tempo te bepalen en zo weg te kunnen rijden van de anderen. Door het droog terrein en de vele bochten voelde ik me comfortabel op de fiets. Ik heb kunnen uitvoeren wat ik in gedachten had. Ik maakte onderweg geen fouten en ik kon zo opnieuw de nationale titel veroveren. Deze titel schenkt me een enorme trots, niet alleen bij mezelf maar ook bij mijn mecaniciens en mijn team is het een gevoel dat enorm leeft na dit succesvolle kampioenschap. Het is voorts ook bewonderenswaardig als je bekijkt hoeveel mensen er zijn afgezakt naar het circuit. Het is leuk om te zien dat steeds meer mensen als het verslaafd raken aan het veldrijden.”

De wielrenner uit Alicante zet volgende zondag zijn seizoen verder in het Franse Flamanville, een wereldbekermanche.

Hij hoopt er te scoren en tegelijk ook de rode loper uit te rollen in de richting van het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Fayetteville op het einde van deze maand. Hij heeft zijn zinnen gezet op dit WK, in het seizoen 2018-2019 behaalde hij zijn beste WK-prestatie. Dat was een twaalfde plaats in het Deense Bogense, Orts hoopt dit minstens te evenaren.

Geef een reactie