logo Casalina

Felipe Orts mag zesde nationale titel op zijn conto schrijven

Felipe Orts mag zesde nationale titel op zijn conto schrijven
Felipe Orts zal na Baal weer meedingen om de nationale titel Foto Benny Van Calster

Felipe Orts Lloret (26), die tijdens de winter in Betekom verblijft, behaalde in Torrelavega zijn derde Spaanse kampioenentitel bij de elite op rij. Al snel in de titelrace trok hij er zelf op uit, hij bleef net zoals vorig seizoen op zijn kampioenschap Kevin Suarez vooraf. De speerpunt van Teika Sport pakte zo zijn vierde seizoenszege en vierde die zoals steeds met een wheelie.

Bij de junioren was hij al goed voor één titel, bij de beloften twee en nu bij de elites drie. In 2019 werd de twintiger voor het eerst nationaal kampioen, een titel die hij sindsdien niet meer los laat. Het is sinds een kleine vijftien jaar geleden van David Seco dat een renner drie keer op rij Spaans goud oogstte.

“Vanaf het begin van het voorbije kampioenschap was er al sprake van een kloof tussen de rest en mij. Dat bleef ook zo tot de finish. Ik voelde aan dat ik geen andere keuze had dan vroeg te versnellen. Ik voelde me heel sterk en dat gaf me vertrouwen voor deze vroege aanval”, wist de vorige en nieuwe kampioen te melden. “Ik vier mijn zeges altijd met een wheelie, nu was dat niet anders.”

Na deze triomf keert Orts terug naar Betekom met zijn mecanicien en ex-renner Iñaki Gozalbez Nadal, de jonge materiaalman Joan Hernandez (18) is er voor de komende periode niet bij. Ze vertrekken binnenkort met hun mobilhome om deel te nemen aan de Zilvermeercross in Mol (16/01), de wereldbeker in Overijse (24/01), het WK in Oostende (31/01) en de afsluiter van de Superprestige in Middelkerke (06/02).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *