logo Casalina

Felipe Orts haalt zijn vijfde Spaanse veldrittitel op rij binnen

Felipe Orts haalt zijn vijfde Spaanse veldrittitel op rij binnen
Felipe Orts in actie in het veld

Felipe Orts uit Alicante heeft het Spaanse kampioenschap veldrijden in Vic, nabij Barcelona, gewonnen. De veelzijdige Burgos BH-rijder die ‘s winters van Betekom een vaste verblijfplaats maakte, werkte op één van de beste momenten van zijn seizoen goed af.

Orts lag vanaf de eerste ronde vooraan en voor hij halfweg, liet hij zijn belangrijkste rivalen achter zich. Felipe zal nog minstens een jaar de opvallende trui van de Spaanse kampioen dragen en is slechts één overwinning verwijderd van de evenaring van de nationale recordhouders van de discipline: David Seco en José Luis Talamillo.

Beginnend met de nummer één die hem identificeerde als de huidige kampioen, duurde het niet lang voordat Felipe de eerste plaats in de race behaalde. In amper twee minuten haalde hij de rivalen in die een betere start hadden gemaakt. Hij ging aan de leiding samen met Jofre Cullell, die zijn belangrijkste rivaal zou worden. De Catalaan laste zich in de eerste bochten van het circuit aan zijn stuur vast, maar Orts maakte zich geen zorgen. Bij verschillende gelegenheden maakte hij pogingen om afstand te nemen van zijn tegenstander onklaar. Vanaf de derde ronde vond de beslissende versnelling plaats.

Felipe voerde het tempo krachtig op en ging solo op zoek naar winst. Aangemoedigd door het aanwezige publiek in Vic, maakte hij geen fout emeer n vierde uiteindelijk de eerste titel van het jaar voor het Burgos BH-team.

“Ik voelde me superieur en hoewel Jofre de eerste twee of drie rondes heel goed heeft doorstaan, heeft hij zich erg geforceerd. Hij wist dat ik op dat tempo verder kon en dat moest hij finaal cash betalen. Daarna bepaalde ik mijn tempo, controleerde ik en sloeg ik een kloof van maximaal een halve minuut. De race verliep erg goed en ik nam snel de druk op me weg door door te duwen voor de Spaanse titel. Ik ben blij dat ik het komende seizoen met die trui kan pronken.”

Het veldritseizoen van Felipe Orts gaat deze maand verder met de laatste twee manches van de wereldbeker. Aanstaande zondag op 22 januari zal hij proberen bij de besten te eindigen in Benidorm, terwijl hij op 29 januari naar Frankrijk zal reizen om deel te nemen aan Besançon. “Dit was weer een race om te lijden. Van Benidorm zal ik genieten, een wereldbeker zo vlakbij huis, dat valt niet zoveel voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *