logo Casalina

Febe De Smedt betwist in Duitsland twee UCI-crossen

Febe De Smedt betwist in Duitsland twee UCI-crossen
Febe De Smedt in haar nieuwe tenue Foto Lennert De Smedt

Liedekerkse belofte Febe De Smedt zette haar veldritseizoen in met een zesde plaats in de Kessel. In het tussenseizoen ondernam ze de overgang van AA Drink – Young Lions naar Acrog-Tormans en dit weekend is ze aan zet in Duitsland.

De tiener reed een handvol jaren bij de AA Drink – Young Lions

“Het was tijd voor iets nieuws! Ik heb er veel geleerd en ben dankbaar voor de evolutie die ik daar onderging. Het voelt als de juiste stap voor de toekomst en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik nu bij Acrog-Tormans kan bijleren en in hun team zit!”, opende De Smedt.

In Kessel was haar startplaats bij de vrouwelijke elites en beloften niet optimaal

“Ik moest achteraan starten, maar ik kon al snel naar de top vijftien opschuiven. Daarna ben ik blijven opschuiven en na drie ronden reed ik op plaats drie. Daarna kreeg ik een spreekwoordelijk klopje gehad, wat wel normaal is tijdens de eerste cross. Er kwam een groepje achter mij aansluiten. Ik werd nog zesde overall en tweede belofte. Dat is zeker een prima prestatie voor de openingscross.”

Dit weekend start ze in het Duitse Lützelbach en Bensheim. Dat zijn beide UCI-crossen waar er verschillende profs hun seizoen starten. De week nadien trekt ze naar Vorselaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *