Q8 tempo oil banner

 

Fabian Sprimont start in eigen streek op provinciaal kampioenschap in Heide-Linter

Fabian Sprimont start in eigen streek op provinciaal kampioenschap in Heide-Linter
De snelle Fabian Sprimont uit Landen in zijn Brain² Olympia Tienenkleuren

Snelle renner Fabian Sprimont uit Landen is net terug uit vakantie, maar staat deze woensdag paraat op zijn provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen in eigen streek, in Heide-Linter. De tiener voelt zich gaandeweg het wielerseizoen beter worden en hoopt dat ook enigszins te kunnen verzilveren op het PK.

Het seizoen startte niet ideaal in Neerwinden, het gevoel was nog niet ideaal.

“In het begin was het aanpassen geblazen, vooral aan het gegeven dat de eerste- en tweede jaars samen reden, maar dat gevoel werd beter in de loop van het seizoen”, bijt Sprimont de spits af. “Ik was op vakantie gegaan naar de Alpen en ik heb er de gelegenheid te baat genomen om er ook te gaan fietsen. Ik denk dat ik mogelijk beter door de Alpen ben gekomen, afwachten wat het zal geven”, gaf de tiener van Brain² Olympia Tienen mee. “Ik verwacht misschien zelfs een podiumplaats op het provinciaal kampioenschap. Ik bekijk Nolan Huysmans als de torenhoge favoriet in mijn reeks, de eerstejaars. Na die eerste plaats zal het spannend worden. Er zijn starten vele renners die aan mekaar gewaagd zijn. Bij de tweedejaarsnieuwelingen zie ik de titel gaan naar Niel Meulemans. De wedstrijd is ook speciaal voor mij omdat het in het dorp is waar mijn papa is geboren en de koers passeert langs het huis van mijn oma.”

Deze wedstrijd, het provinciaal Kampioenschap, stond in eerste instantie gepland op zondag 9 mei, maar werd uitgesteld wegens de coronaproblematiek.

In tegenstelling tot een gewoon Provinciaal Kampioenschap, is het een open race, waar renners van buiten de provincie mogen deelnemen.
Om de Vlaams-Brabantse renners toch de kans te geven om deel te nemen aan hun PK, heeft de organiserende Wielerclub Heide Sportief Linter twee wedstrijden voor nieuwelingen uit de grond gestampt en de deelnemers opgesplitst per leeftijd. De eerstejaars nieuwelingen starten om 16 uur voor 67,1 kilometer. De tweedejaars starten om 18 uur voor 73,2 kilometer, ze rijden één 1 ronde van 6,1 km meer.

Op dit ogenblik, valt de bezetting van beide wedstrijden zeer goed mee, een kleine zeventig eerstejaars en iets meer dan tachtig tweedejaars zullen beide wedstrijden aanvatten.

Geef een reactie