logo Casalina

Exact 365 dagen na zijn eerste koers is het prijs voor Julien Desmarets

Exact 365 dagen na zijn eerste koers is het prijs voor Julien Desmarets
Vlnr tweede Baugnies, winnaar Desmarets en derde Sinoy Foto Niels Timmermans

In eigen streek op de kermiskoers in Kester pakte Julien Desmarets (22) uit Beersel in de finale uit met een mooie solo. Het leverde hem zijn eerste wegzege ooit op in zijn nog prille wielercarrière. De winst van de twintiger van het Stageco CT kwam er niet opeens, enkele dagen voordien werd hij in Belsele al achtste. 

Desmarets is al een kleine twee jaar enthousiast met de fiets aan het rijden, dat kan u hier nog eens nalezen

“Ik ben om te beginnen zeer blij met deze prestatie en overwinning die hieruit volgde, dit exact één jaar na mijn eerste koers. Mijn eerste koers viel vorig jaar op 13 juni in Zedelgem waar ik 44ste werd en een jaar later is het op die dertiende juni bingo. Ik heb het exact uitgevoerd zoals ik wou. Ik droomde soms op voorhand hoe ik een wedstrijd zou en kon winnen. Dat was na een solo als eerste finishen en zo gebeurde”, herinnerde hij zich. “Met nog twee rondes en zeventien kilometer voor de boeg besloot ik te versnellen. Ik rekende niet op een spurt die wel eens lastig zou kunnen worden, de finishzone lag berop. Ik wist dat als ik een kleine kloof bij elkaar kon rijden en ze naar elkaar keken, de winst een optie was.”

Hierna volgen Romsée-Stavelot-Romsée (19/06) en het BK tijdrijden in Gavere (23/06) op de fiets van een vriend

“Ik heb voorbije dinsdag voor de eerste keer op een tijdritfiets gereden. Ik heb kansen op een goede uitslag, maar we zullen wel zien hoe het uitdraait. Winnen zit er niet in, de concurrentie is heel sterk. Ik doe het meer voor de ervaring, maar ik ga een goed resultaat allerminst uit de weg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *