Q8 tempo oil banner

 

Ex-wielrenner Jens Vanderheyden baat vanaf 15 juli frituur ‘t Zoet Water uit!

Ex-wielrenner Jens Vanderheyden baat vanaf 15 juli frituur ‘t Zoet Water uit!
Jens Vanderheyden en vriendin Mirte Decoster openen Frituur 't Zoet Water in Oud-Heverlee

Na acht mooie wielerseizoenen hangt Bertemse eliterenner z/c Jens Vanderheyden (24) zijn fiets aan de wilgen om te beginnen aan een volledig nieuw avontuur. Vanaf donderdag vijftien juli opent hij met zijn vriendin Mirte Decoster Frituur ‘t Zoet Water, uiteraard aan de alomgekende Zoete Waters in Oud-Heverlee. Ze hopen er oude bekenden en nieuwe gezichten te kunnen vergasten op een lekkere friet en dito snack.

Vanderheyden begon als eerstejaarsnieuweling op zijn vijftiende te koersen. Ik reed bij Lotto-Olympia-Tienen, het Lensworld CT, wat nu het Maes-CT Glabbeek is en de laatste jaren bracht hij door bij Hand in Hand Baal. Bij de junioren won hij in Neerwinden en pakte hij een podium in het Waals-Brabantse Maransart met een tweede plaats. Datzelfde seizoen werd hij nog derde in Opwijk, Tourinnes-Saint-Lambert en Corswarem. Als belofte herhaalde hij dat laatste kunstje nog één keer namelijk in het Limburgse Nieuwerkerken in 2017.

Na die vele koersjaren werd het tijd voor iets anders.

“Ik beleefde vele leuke momenten op de koers, te veel om op te noemen en ik leerde ook vele leuke mensen kennen. Als gevolg van corona ben ik gestopt en heb ik de keuze gemaakt om geen tijd meer te verspillen en te beginnen aan een andere toekomst. Daarmee dat ik nu een frituur wil uitbaten, dat is iets waarmee ik al enkele jaren in mijn hoofd mee zit. Het is een mooie locatie en vlakbij de woonst van vriendin Mirte. Het is ook mooi meegenomen dat de Meerdaalse Pijl rond februari op een grote steenworp zal starten en de omloop langs de zaak loopt”, wist Jens. “Hierbij wil ik iedereen bedanken die mij altijd gesteund hebben. Zeker mijn ouders, zus, schoonbroer en vriendin en nog vele anderen die ook mee achter dit nieuwe avontuur staan.”

Voorlopig hebben Mirte en Jens nog geen speciale koerssnack op het menu staan, maar daar zal duchtig over nagedacht worden. Vanaf 15 juli is iedereen welkom in Frituur ‘t Zoet Water!

Jens Vanderheyden in de laatste outfit van Hand in Hand Baal
Jens Vanderheyden in de laatste outfit van Hand in Hand Baal

Geef een reactie