logo Casalina

Erno McCrae tweede in 3 Nations Cup Spaarnwoude

Erno McCrae tweede in 3 Nations Cup Spaarnwoude
Erno McCrae aan de leiding van het groepje. Foto: JH Sportfotografie

Everbergse mountainbiker Erno McCrae (24) behaalde een puike tweede plaats in de 3 Nations Cup in het Nederlandse Spaarnwoude. Ondanks een los wiel kon de twintiger van Goeman-Scott een podium garanderen. Hij combineert het mountainbiken met een loopbaan als erkend fysiotherapeut bij Fisiotics in de Frederik Wouterslaan in Kampenhout.

Na Beringen was Spaarnwoude de tweede manche van de 3 Nations Cup.

“Het was fijn om eens terug bijna anderhalf uur vol aan de slag te gaan in droge omstandigheden. Tijdens de start zat ik wat ingesloten voor het pak het bos indraaide, waardoor ik op plaats negen vertoefde. Ik zat na een ronde op plaats vier en heb steeds mijn tempo kunnen rijden. Dat is wat ik het liefste doe. Van plaats vier verhuisde ik naar de tweede om dan enkels rondes met een los achterwiel te moeten afrekenen”, wist de latere tweede. Tegen thuisrijder Milan Vader was niemand opgewassen. “Het was er nogal hobbelig en bij het wisselen van mijn wielen de dag voor de wedstrijd, heb ik deze blijkbaar niet voldoende vastgezet. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde heb ik aan mijn wiel gesleuteld waardoor de derde naderde. Gelukkig voelde mijn fiets daarna sneller aan en kon ik terug afstand nemen. Ik kon perfect mijn inspanning volhouden om volledig op eigen kracht heel wat toppers achter mij te laten en als eerste Belg te eindigen. Ik ben geel erg tevreden en het doel is om zo goed mogelijk in vorm te raken voor de wereldbekers in Tjechië op 1 en 4 oktober.”

De timing van sommige wedstrijden laat volgens Erno te wensen over.

“Jammer dat Cycling Vlaanderen er aanvankelijk voor koos om een Flanders Cup te organiseren de dag voor een 3 Nations Cup. Ook het formaat dat ze hanteren vind ik niet mountainbikewaardig. De elites amper een uur laten rijden samen met veel categorieën in plaats van het normale anderhalf à twee uur in de UCI-wedstrijden. Hier moeten ze toch beter over nadenken als ze meer goede renners aan de start willen”, besluit McCrae die onlangs nog een diploma LO en bewegingswetenschappen behaalde aan de KU Leuven. Voordien verzekerde hij er zich al van een diploma revalidatiewetenschappen.

Bij de masters 40+ kon Gerrit Delfosse uit Herent de zege op zijn naam schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *