logo Casalina

Eric Moens zamelt met waanzinnige fietstocht tussen Bordeaux en Parijs geld voor het goede doel in

Eric Moens zamelt met waanzinnige fietstocht tussen Bordeaux en Parijs geld voor het goede doel in
Eric Moens fietst nu tussen Bordeaux en Parijs

Een inwoner van Tombeek is aan een waanzinnig project begonnen om van Bordeaux naar Parijs te fietsen voor het goede doel: “Omdat ik met eigen ogen zie wat dementie doet met patiënten en hun familie”. Eric Moens uit Tombeek is vandaag op de fiets vertrokken om hulde te brengen aan Herman Vanspringel en geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer.

In een steeds verder uitgezuiverde sportwereld, waar geld de overhand heeft gekregen, is het soms moeilijk een greintje menselijkheid te vinden. Gelukkig zijn er op regionaal niveau mensen die sportprestaties blijven leveren voor een nobel doel. Dat is het geval met Eric Moens uit Tombeek, die nu aan een driedaagse fietstocht van Bordeaux naar Parijs en vervolgens Brussel, begint. In totaal zal hij bijna 1.000 kilometer fietsen.

Via deze sportieve uitdaging wil Eric eveneens een eerbetoon brengen aan Herman Vanspringel (1943-2022). Vanspringel, ook bekend als Monsieur Bordeaux-Paris, haalde maar liefst zeven overwinningen in deze monsterrit naast overwinningen in 136 andere wegwedstrijden. Hij was ook nationaal kampioen op de weg en had een groot succes in de Ronde van Frankrijk van 1973.Vorig jaar stierf de ereburger van Grobbendonk op 79-jarige leeftijd aan een slepende ziekte.

Bovendien wil Eric met zijn prestatie fondsen inzamelen voor de Stichting Alzheimer Onderzoek. Aan de vooravond van zijn vertrek heeft hij al bijna 1.000 euro ingezameld voor onderzoek.

Om hem te steunen kunt u een donatie doen via zijn actiepagina: https://action.stopalzheimer.be/nl_NL/participant/bordeauxparijs-600km-op-23-juni-en-parijsbrussel-325km-op-4-juni-2023-ten-voordele-van-onderzoek-naar-alzheimer-en-in-nagedachtenis-van-herman-vanspringel

“Dit succesvol initiatief is zeer bemoedigend. Steeds meer mensen beseffen dat wetenschappelijk onderzoek de enige manier is om een remedie te vinden tegen deze verwoestende ziekte die wereldwijd miljoenen mensen treft en in België inmiddels de belangrijkste doodsoorzaak is. Wij zien dat er vaker zowel kleine als grotere acties opgezet worden ten bate van het Alzheimeronderzoek en zo de ziekte meer bespreekbaar te maken, dergelijke initiatieven kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen'”, aldus Joost Martens, directeur van Stop Alzheimer.

Stichting Alzheimer Onderzoek – Stop Alzheimer  financiert elk jaar nieuwe onderzoeksprojecten naar de ziekte van Alzheimer en aanverwante hersenziekten. Het doel? De oorzaken van neurodegeneratieve aandoeningen beter te begrijpen en ook de zorg en het dagelijks leven van patiënten verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *