logo Casalina

Ellen Van Loy en Shanyl De Schoesitter aan de winnende hand in Oxyclean CX Challenge in Koningshooikt

Ellen Van Loy en Shanyl De Schoesitter aan de winnende hand in Oxyclean CX Challenge in Koningshooikt
Vlnr tweede Vervloet, winnares Van Loy en derde Maes

Bij de vrouwen in de vierde manche van de Oxyclean CX Challenge in Koningshooikt gingen de zegeruikers naar Ellen Van Loy en Shanyl De Schoesitter. Beiden waren in hun wedstrijd overtuigend de beste, beiden keken ze uit naar de wedstrijd op het voormalig motorcrossparcours aan ‘t Fort van Koningshooikt.

In totaal 35 vrouwen en meiden namen onder een stralend zonnetje deel aan deze cross.

Vervloet nam de kopstart voor Nette Coppens uit Massenhoven en Shana Maes uit Vorselaar. Bij de nieuwelingen was Alexe De Raedemaeker uit Zemst goed gestart. Een driekwart ronde later zag het er vooraan iets anders uit. Sterre Vervloet uit Vosselaar zat aan het commando, van nabij gevolgd door Van Loy. Maes, Coppens, Brouwers, Van Waterschoot, Vermeiren, Gevers, Van Der Veken en Dhont vervolledigden de top tien. Bij de nieuwelingen was De Schoesitter naar voren geschoven en moest De Raedemaeker haar goede start ietwat bekopen en verloor ze enkele posities. Aan het begin van ronde drie nam Van Loy over en maakte ze meteen het verschil.

Vlnr bij de nieuwelinges: tweede Szekely, winnares De Schoesitter, derde Moes
                                                                          Vlnr bij de nieuwelinges: tweede Szekely, winnares De Schoesitter, derde Moes

Op het einde van ronde vier had Van Loy al een mooie voorsprong, gevolgd door het duo Vervloet-Maes. Brouwers kwam als vierde door voor De Schoesitter, Vermeiren, Coppens, De Keersmaeker, Dhont en Delcommune. Uiteindelijk won Van Loy het voor Vervloet en Maes.

“Het is nog maar mijn eerste seizoenszege. Ik stond niet helemaal vooraan opgesteld bij de start. Ik kwam snel als tweede door, ik wou eens bekijken wat de waardeverhoudingen waren en de tegenstand inschatten. Daarna kon ik wegrijden en mijn kloof hoger laten oplopen. Dat nieuwe extra lusje bergop achteraan de omloop maakte het nog eens extra pittig”, aldus een blije winnares Van Loy.

De Schoesitter won voor Emma Szekely uit Neeroeteren, de Nederlandse Noï Moes, Merel Vandevelde uit Otegem en Alexe De Raedemaeker.

“Ik won dit weekend al in Vorselaar. Ik was al snel weg en kon mijn voorsprong beetje bij beetje uitbreiden. Ik wou hier trouwens heel graag rijden, ik vind het een topomloop en al die hellingen liggen me hier goed. Ik ben ook zeer blij dat ik hier kon winnen”, aldus een De Schoesitter in vorm.

Winnaressen De Schoesitter en Van Loy in een mooi kleurenmatchend onderonsje
                                                                         Winnaressen De Schoesitter en Van Loy in een mooi kleurenmatchend onderonsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *