logo Casalina

Ellen Feytens mag haar seizoen meteen openen met de nationale ploeg op de Omloop van de Westhoek

Ellen Feytens mag haar seizoen meteen openen met de nationale ploeg op de Omloop van de Westhoek
Ellen Feytens tijdens een trainingsritje in het Leuvense

Wilselse wielerbelofte Ellen Feytens (20) behoort tot de vijfkoppige selectie van de Belgische nationale ploeg voor de 57ste editie van de Omloop van de Westhoek. De twintiger van Finotti – Molino Filippini Women Cycling Team zal samen met Lotte Kopecky, Valerie Demey, Nathalie Verschelden en Katrijn De Clercq zondag aantreden op deze kasseirijke omloop. Ze hoopt in eerste instantie uit te kunnen rijden daar het haar seizoensdebuut is.

Bondscoach Ludwig Willems belde haar vorige maand al met de melding dat ze de Brabantse Pijl (14/04) mocht rijden.

“Ik koerste nog niet dit seizoen, maar we moesten testen afleggen in januari en die waren goed”, opende Feytsen. “Twee weken geleden belde de bondscoach opnieuw. Er hadden ploegen afgezegd voor de Omloop van de Westhoek en hij zei dat we als nationale ploeg mochten meedoen en dat dit ook ter voorbereiding voor de Brabantse Pijl was. Het is nog even tot de Brabantse Pijl, maar bij gebrek aan andere wedstrijden zullen we het hiermee moeten doen.”

De kapster van beroep beseft dat het concentratie troef zal zijn om overal goed geplaatst te zitten.

“Ik verwacht dat het niveau er stevig gaat zijn. Ik ga moeten zien dat ik op de cruciale punten voorraan moeten zitten en hoop een goede koers te rijden. Ik wil mijn verwachtingen niet te hoog stellen, want het is mijn eerste uitdaging van het seizoen. Terwijl de anderen al hebben ingereden. Ik zal mijn best doen om de race tot een goed einde te brengen en hopelijk de finish te halen. Voor mij betekenen de kasseistroken mogelijke kantelpunten. Ze liggen niet echt hellend en het is nog een lange strook ook. Ik wil daar niet veel terrein verliezen. Welke rol we spelen in die wedstrijd weten we pas zondag zelf. Ik denk dat iedereen van de ploeggenotes goed gaat willen zijn. Van Lotte Kopecky ga ik zeker nog dingen kunnen leren. Ze heeft ervaring met grotere wedstrijden en ik ga hieruit kunnen leren. Met de anderen heb ik ook al gereden of op mee stage op geweest, dat is op zich wel al een leuk gegeven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *