logo Casalina

Eliterenner Lennert Teugels reed dit seizoen het beste in de Druivenkoers

Eliterenner Lennert Teugels reed dit seizoen het beste in de Druivenkoers
Eliterenner Lennert Teugels centraal in beeld (gele tenue)

Eliterenner Lennert Teugels (27) mikt nog steeds op de ultieme wielerdroom; het profbestaan bij een Pro Tourploeg. Als profrenner bij Tarteletto-Isorex voelt hij zich evenwel zoals een vis in het water, Teugels boekte er het voorbije seizoen twee zeges en reed bijna alleen tot aan de finish in de Druivenkoers in Overijse.

Zijn eerste zege boekte hij net voor de eerste lockdown in Templeuve, de tweede kwam er net na de lockdown aan in Bellegem.

“Al bij al was mijn voorbije jaargang niet slecht. Ik heb mijn seizoenen liever wat drukker, maar de kansen die er lagen heb ik toch redelijk kunnen benutten denk ik. Mijn mooiste moment was in de Druivenkoers van Overijse waar ik 170 kilometer voorop reed. Als enige overleefde in elitegroepje werd ik spijtig genoeg nog ingelopen op twee kilometer van de meet. Dat was vooral mentaal een opsteker na een mindere ronde van Wallonië”, wist de twintiger die afkomstig is uit Opwijk, maar exact 247 meter in Oost-Vlaanderen woont op de grens van Affligem en Erembodegem.

Van de tweede coronalockdown lijkt Teugels ogenschijnlijk geen last te ondervinden.

“Ik focus mij momenteel op e racing, indoor op zwift. Voor de rest bestaat mijn leven al drie jaar grotendeels uit eten, slapen en trainen gecombineerd met koersen, dus veel verandert er niet”, geeft hij ludiek mee. “Ik jaag nog altijd de droom na om een stap hogerop te zetten, maar ondertussen amuseer ik mij duchtig bij Tarteletto-Isorex dus ik kijk nu naar uit naar volgend wegseizoen”, besluit de doorgaans droge Pajot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *