logo Casalina

Elias Van Breussegem pakt in slotronde zege in GP Etol in Nieuwrode

Elias Van Breussegem pakt in slotronde zege in GP Etol in Nieuwrode
Elias Van Breussegem wint GP Etol in Nieuwrode Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

In een koers die bol stond van windstoten, aanvallen en valpartijen ontsnapte voormalig wielerprof Elias Van Breussegem die in de finale om de zege op zak te steken. De Oost-Vlaming van Tarteletto – Isorex won met een straatlengte voorsprong en dat uitgerekend op zijn 28ste verjaardag. De Meyer en thuisrijder Vince Gerits eigenden zich plaats twee en drie toe.

115 renners stonden aan de start onder een grijze hemel.

Het regende onmiddellijk aanvallen, daarbij waren ook streekrenners Niels Merckx uit Tielt en Ruben Cumps uit Herent betrokken. Niemand leek weg te blijven. Halfweg koers vond er een stevige valpartij plaats. Jonas Heymans uit Willebringen leek één van de ergste slachtoffers. Ploegmaat bij het Lubbeekse Team Siktivity, Wesley Bellen uit Kersbeek-Miskom, staakte onmiddellijk zijn koers om hem de eerste zorgen toe te dienen. Als brandweerman in de Tiense kazerne wist Bellen wat hij deed. Heymans hield er een zware hersenschudding aan over. Bijzonder jammer voor Heymans gezien hij in goede vorm verkeerde, enkele weken geleden won hij nog in het Nederlandse Hoedekenskerke.

Ondertussen stormde de koers ongenadig verder.

Rond driekwart race scheidden een kleine twintig renners zich af met daarbij onder andere Witse Van Rillaer uit Tremelo, provinciaal kampioen Brent Clé uit Betekom die een dag eerder zevende werd op het BK mountainbike over de marathonafstand en latere winnaar Van Breussegem. In de slotronde werd het bonte gezelschap gegrepen. Het peloton werd nog afgeschrikt en even opgehouden door een valpartij met een handvol deelnemers met daarbij Witse Van Rillaer uit Tremelo, hij liep zware schaafwonden op maar kon uitrijden. Clé kon net een val vermijden, maar liet de massaspurt om de dichtste ereplaatsen voor wat ie was.

Van Breussegem was in de ultieme slotfase de rest te snel af.

Zijn ervaring als nationaal beloftenkampioen tijdrijden kwam hem goed van pas. Tweede De Meyer bleef op acht seconden als tweede nog net uit de greep van de grote groep, waar Gerits de massaspurt om plaats drie won. Vlaams-Brabanders Maxim Andrieu uit Messelbroek, Glenn Debruyne uit Vilvoorde die zijn slotkoers reed veroverden nog plaats vijf en zes. Jasper Paridaens uit Elingen, Len De Pauw uit Borchtlombeek en Tom Geysegoms uit Blanden schaarden zich nog bij de tien besten en dit respectievelijk als achtste, negende en tiende. De koers werd overigens gereden aan een gemiddelde snelheid van 46,5 kilometer per uur!

“Winnen in deze omstandigheden is leuk. Zeker was ik nooit; in de laatste ronde tegen een peloton vechten is allesbehalve makkelijk. Ik ben zeer tevreden dat ik ze op afstand kon houden tot de finish. Dat bewijst dat mijn vorm nu eindelijk goed is, sinds het seizoensbegin wou dat minder vlotten”, reageerde de gelukkige winnaar.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *