logo Casalina

Eindzege Beneliga kan Lennert Teugels niet meer ontsnappen, nog twee ritten!

Eindzege Beneliga kan Lennert Teugels niet meer ontsnappen, nog twee ritten!
Lennert Teugels in de aanval op Zwift

Opwijkse Wielrenner Lennert Teugels was heer en meester in de achtste rit van de Zwift Beneliga. Door deze overwinning bouwt hij zijn voorsprong als leider in het klassement zienderogen uit. De twintiger van Tarteletto-Isorex heeft nog twee etappes voor de boeg, maar de eindzege kan hem bijna niet meer ontsnappen. In rit acht schoot hij in actie toen concurrenten Yoni De Bock en Michiel Offermans zich aan een vroeg offensief waagden.

Rit acht van deze Beneliga was meteen de koninginnenrit, met een virtuele klim van de Mont Ventoux.

“Als ik goed gerekend heb, heb ik nog twee punten nodig om volledig zeker te zijn van eindwinst. Indien De Bock nog twee keer wint, dan kan ik het alsnog verliezen. Maar de kans dat dit effectief zou gebeuren, lijkt me eerder beperkt, dus dat zit wel in orde denk ik”, opent de fiere leider. “In de loop van rit acht ging ik meteen “all in” toen ik zag dat Offermans en De Bock meteen voorin de wedstrijd zaten. Het verschil tussen winst en verlies was denk ik dat het voor mij de inspanning net op het omslagpunt plaats vond en voor hen net erboven, dus dat zat nog wel comfortabel. Ik had snel een minuut voorsprong genomen en heb geprobeerd dat te behouden. Tijdens de laatste vijf kilometer sloeg de vermoeidheid toch toe, maar ik denk dat het bij de achtervolgers ook stilaan op was. Ik heb dus al bij al makkelijk stand gehouden.”

Volgende week zit hij in de studio op de rollen en de week erna volgt de slotrit op Franse Champs-Elysées.

“Zonder materiaalpech zou de eindwinst normaal gezien moeten binnen zijn. Ook het bergklassement is al het mijne, met andere woorden deze Beneliga is al meer dan geslaagd. Ik ben tevreden over mijn oogst”, reageerde de opgetogen leider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *