logo Casalina

Eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout zet noodgedwongen punt achter cyclocrossseizoen

Eerstejaarsbelofte Jetze Van Campenhout zet noodgedwongen punt achter cyclocrossseizoen
Jetze Van Campenhout gaat nu een periode van rust in Foto met dank aan Marnick Vankevelaer

Jetze Van Campenhout (19) uit Kapelle-op-den-Bos moet noodgedwongen zijn seizoen ten einde brengen. Toen de tiener van Group Hens – Containers Maes donderdagavond een stevige griepaanval moest verduren hakte hij de knoop door. Hij moest kiezen tussen nog enkele weken crossen of zijn studies industriële elektriciteit aan het Gemeentelijk Technisch Instituut Londerdeel (GTIL).

“Door ziekte en druk schema op school heeft Jetze samen met de entourage besloten om een einde aan dit zeer moeilijk en zwaar crossseizoen te maken. Hij zal nu een aantal weken rust inbouwen om dan de voorbereiding op te starten naar het wegseizoen. Graag willen we team Group Hens-Maes containers en alle sponsors bedanken voor de steun en het vertrouwen in Jetze”, klonk het in een eerste bericht bij de Van Campenhouts.

Jetze is donderdagavond ziek geworden, hij moest braken en had last van buikloop. Op amper een dag tijd was hij twee kilo kwijt.

“Ik zal de komende weken weinig tijd hebben om een echt trainingsprogramma af te werken door mijn schoolse activiteiten. Ik moet midden februari al mijn projecten al afgeven om daarna aan mijn eindwerk te kunnen beginnen”, opent de eerstejaarsbelofte die een stevig seizoen tussen de elite achter de rug heeft. “De coronatest die gepland stond voor de cross in Hamme werd jammer genoeg vervangen door ziekte. Gelukkig was mijn coronatest negatief en ben ik er stilaan weer helemaal bovenop”, wist de herstellende renner.

In de beloftencrossen die Van Campenhout reed behaalde hij drie keer top vijf namelijk in Herentals, Kasterlee en Hechtel. De Zilvermeercross in Mol van vorig weekend was zijn laatste uitdaging van deze winter, een winter waarin hij flink wat leerde tussen de profs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *