logo Casalina

Eerste finish in Overijse brengt sterke rensters naar Brabantse Pijl

Eerste finish in Overijse brengt sterke rensters naar Brabantse Pijl
Meer vrouwen aan het sporten, maar ook meer vrouwen in het bestuur!

De Brabantse Pijl voor vrouwen ondergaat een stevige wijziging. Er wacht hen een bijzonder pittig parcours met maar liefst twintig hellingen verdeeld over 122 wedstrijdkilometers. De 23 teams zullen van start gaan in Lennik en zullen voor het eerst ook finishen in Overijse, net zoals bij de mannen het geval is.

Door de grote wijziging is deze editie voor elke deelneemster een eerste kennismaking met een nieuw parcours. Marta Bastianelli van Alé BTC Ljubljana was in 2018 dan wel de sterkste, dit nieuwe parcours is niet te vergelijken met het wedstrijdverloop dat tot haar zege leidde. Het is dus uitkijken naar hoe de Italiaanse met die wijziging zal omgaan.

Er staan nog zes andere UCI Women’s WorldTeams aan de start. Canyon//SRAM Racing zakt met de Australische Cromwell naar Lennik af. Bij Mitchelton-Scott Women is het uitkijken naar Grace Brown, vijfde op het WK tijdrijden in Imola en recentelijk tweede in Luik-Bastenaken-Luik. Bij Team Sunweb rekenen ze op de ervaring van Coryn Rivera, gesteund door Liane Lippert en Floortje Mackaij. Trek-Segafredo brengt Ellen Van Dijk en Trixi Worrack aan de start.

Bij de UCI Women’s Continental Teams draagt regerend Belgisch kampioene Kopecky het nummer één voor Lotto Soudal Ladies. Voor Valcar – Travel & Service staat de Italiaanse Ilaria Sanguineti aan de start, ze werd derde in 2017. Rally Cyling rekent dan weer op de ervaring van Chloe Hosking. Tot de thuisrenners kunnen we zeker Ditte Lenseclaes uit Huldenberg rekenen. Ze verdedigt de kleuren van het Illi-Bikes Cycling Team en draagt het rugnummer 224. De deelnemerslijst valt te bekijken op https://www.flandersclassics.be/sites/default/files/deelnemerslijst_5-10_vrouwen.pdf

De Brabantse Pijl voor vrouwen valt vanaf 10.45 uur te bekijken op Pickx.be en GCN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *