Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Dylan Bibic wint interclub Berg-Kampenhout op wielertoeristenfiets, derde Zeno Moonen tevreden

Dylan Bibic wint interclub Berg-Kampenhout op wielertoeristenfiets, derde Zeno Moonen tevreden
Bibic gaat op het podium van 2021 de Nieuw-Zeelander Fitzsimons (l) en Zeno Moonen vooraf

Canadese junior Dylan Bibic trok in de laatste hectometers van de zevende GP Roger De Coninck het laken naar zich toe. De snelle man van Team Cannibal reed naar winst met één van de minste tweewielers in koers naar triomf. Op enkele meters van de meet zat hij nog in het wiel van de Nieuw-Zeelander Fitzsimmons, maar dat zag hij niet zitten. Derde Moonen meende dat als de meet iets verder lag, er meer in zat dan deze derde plaats.

Bij het ingaan van de laatste lus had de latere winnaar mentaal oplapwerk nodig, hij zat in een groep achter het peloton.

“Die slotronde verliep compleet gek. Ik zag het even niet zitten maar ploegleider Francis haalde me er helemaal door, zonder hem was dit me niet gelukt. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Mijn fiets was notabene stuk, ik heb hier gewonnen met de slechtste fiets in het volledige peloton. Het is de wielertoeristenfiets van mijn vader, maar waar een wil is is een weg. Ik moet ook de ploeg bedanken voor het vele werk dat ze voor me verrichtten in de achtervolging”, reageerde Bibic na zijn tweede seizoenszege in België. “De timing zat trouwens niet mee op het vlak van mijn fiets, daags na de koers had ik mijn nieuwe al in handen. Het is alleszins een zege die ik omwille van de speciale materiaalkeuze me nog even zal herinneren.”

Het Cannibal Team dat de race kleurde in Berg-Kampenhout
Het Cannibal Team dat de race kleurde in Berg-Kampenhout

Voor derde Moonen van het CT Glabbeek-Maes lag de finish net niet ver genoeg…

“Er werd enorm veel getrokken en geduwd in die laatste ronde. Ik bevond me met nog tweehonderd meter af te leggen op ongeveer de twintigste plaats. Vijftig meter verder was ik al op de tiende plaats verzeild geraakt. Ik vond her en der kleine openingen waar ik indook en ontwikkelde stilaan ook een serieuze snelheid. Had de aankomstlijn nog vijf meter verder gelegen, dan denk ik wel dat ik aanspraak had kunnen maken op winst”, wist de tiener uit Turnhout nog vol adrenaline.

Vierde Viktor Nijs uit Neerijse kwam net te kort voor het podium.

“Het was toch wel een pittige wedstrijd zeker mede door de regen. Die vierde plaats is ook behoorlijk mooi, maar een podium was toch iets mooiers geweest. Al bij al toon ik me tevreden over mijn wedstrijd en het daaruitvolgende resultaat”, reageerde de snelle man van Brain² Olympia Tienen.

Geef een reactie