logo Casalina

Droom van belofte Stan Van Tricht komt uit: hij zal minstens drie maanden voor Deceuninck – Quick-Step rijden!

Droom van belofte Stan Van Tricht komt uit: hij zal minstens drie maanden voor Deceuninck – Quick-Step rijden!
Stan Van Tricht zit op het Rot in Nieuwrode zijn toekomstige ploegmaat Cavendish achterna

“Deze zomer zal Stan Van Tricht de meest succesvolle ploeg in de wereld als stagiaire vervoegen. Met de Wolfpack zal hij in verschillende wedstrijden deelnemen tot het eind van het seizoen. De Belg, die 22 wordt in september, had tot nu toe een zeer indrukwekkend seizoen, met elf top 10 plaatsen in een groot aantal koersen, van Circuit de Wallonie en Ronde van Limburg, waar hij tegen profs concurreerde, tot de Girobio en de U23 nationale tijdritkampioenschappen”, klonk het voorbije maandagmiddag. De sterke renner uit Boutersem zal drie maanden voor de blauwgetinte Wolfpack rijden en dat al vanaf begin augustus.

Voor Van Tricht is deze stageplek tot het einde van het seizoen een droom die uitkomt.

“Quick-Step was altijd al mijn droomploeg. Toen ik klein was begon ik wereldkampioen Tom Boonen te volgen, ik ben letterlijk opgegroeid met deze ploeg die maar bleef presteren. Het ging dit seizoen door mijn hoofd dat ik toch ooit eens voor hen wilde koersen. Ik kan er nu drie maanden ervaring opdoen. Ik vermoed dat ze me voornamelijk in rittenkoersen op het vlakke en middengebergte zullen uitspelen”, opent Van Tricht.

Eind juli kreeg Stan te horen van de interesse van de Wolfpack.

“Via het management van SEG Racing werd ik op de hoogte gebracht van hun interesse. SEG laat aan teams mijn resultaten weten en omgekeerd laten zij aan de renners weten welke formaties interesse vertonen. Eind juli hoorde ik van hun interesse, daar moest ik niet lang over nadenken. Ik behoor in principe vanaf begin augustus tot het team, maar ik moet eerst nog met de nationale ploeg de 57ste editie van de Tour de L’Avenir in Frankrijk (13-22/08) betwisten. Het is dus nog even wachten op koersen in de Quick-Stepkleuren”, besluit de student bio-ingenieur aan de KU Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *