Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Dorien Rietjens blikt terug op haar eerste echte wielerseizoen

Dorien Rietjens blikt terug op haar eerste echte wielerseizoen
Winnares Dorien omgeven door ouders Els en Patrick

Herentse wielrenster Dorien Rietjens evolueerde deze week van hoogtes naar spreekwoordelijke laagtes. Recentelijk behaalde ze haar eerste overwinning in het Luikse Verlaine, enkele dagen later ontwikkelde ze een allergische reactie op een wespensteek in het gezicht. Waardoor ze niet kon werken en dus ook niet fietsen.

Hoe de wielercarrière van Dorien begon, kan u hier nog eens rustig nalezen.

“In Verlaine betrof het een ECW-koers en enkele vrouwen, we moeten het niet groter maken dan het is. Toch is een eerste zege in het eerste echte seizoen altijd leuk. Toch had ik er eerlijk gezegd meer van verwacht”, opent de van afsprong Leefdaalse.

De lerares aan het Heilig Hartcollege in Tervuren blikt terug op haar seizoen bij Bingoal WB – Ladies

“Het was al slecht begonnen in januari door een sleutelbeenbreuk. Toen heb ik al een trainingsachterstand opgelopen en dat is wel het laatste wat je wilt als je net begint met koersen en nog op een lager niveau staat dan de rest. Ik heb dan veel koersen niet kunnen uitrijden, dus dat was wel een ontgoocheling. Nu raakte ik de voorbije drie weken weer een beetje op de sukkel. Eerst ben ik uit het niets flauwgevallen na training. De dokter en cardioloog hebben niets speciaals gevonden, buiten een bloeddruk die wat aan de lage kant was. Enkele dagen geleden heb ik een wespensteek in mijn gezicht gekregen waarop ik allergisch reageerde. Hierdoor moest ik thuis blijven en rusten. Plezant was anders.

Anderhalf jaar reed ze al met de fiets rond, maar door haar team worden de doelen tastbaarder

“Het is leuker om naar een koers te gaan en daar enkele ploegmaten te hebben, dan telkens alleen rond te rijden zoals vorig jaar. Ik heb ook al veel bijgeleerd van rensters in onze ploeg met meer ervaring. De ploeg geeft ons ook best veel kansen om aan grotere koersen te kunnen deelnemen, zoals GP Feminin de Chambéry 1.1. Deze wedstrijd is voor mij een stuk te zwaar natuurlijk, maar die ervaringen zijn echt super!

Geef een reactie