logo Casalina

Dorian De Maeght klaar voor avontuur bij Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport

Dorian De Maeght klaar voor avontuur bij Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport
Dorian De Maeght in Eizer-Overijse Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Elite z/c Dorian De Maeght (23) uit Meise komt vanaf 2021 uit voor Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport. De voormalige veldrijder zette in de kleuren van het Urbano CT een punt achter zijn wegseizoen met een zesde plaats op het Belgisch kampioenschap in Lokeren.

“Het is de bedoeling om volgend seizoen opnieuw een stap voorwaarts te kunnen zetten en de lijn van de laatste weken van dit seizoen door te trekken. Ik heb na vorig seizoen lang gewerkt om medisch terug tip top in orde te zijn na onder andere een ontsteking, gelukkig is dat dan ook gelukt en viel dat wel te zien aan sommige koersen”, opent de twintiger. “Ik hoop vooral om mijn volgende formatie mee naar een hoger niveau te kunnen tillen. Ik ga proberen om vanaf de eerste wedstrijden aandachtig vooraan te koersen en dat dan voornamelijk in de interclubs. Voor volgend jaar heb ik voor mezelf nu al vooral de nadruk gelegd om terug plezier te maken tijdens het koersen en een goeie band te creëren met mijn ploegmaten. Het moet in de eerste plaats heel plezierig blijven en dat durven we in het heetste van de strijd vaak uit het oog verliezen.”

De keuze voor Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport was snel gemaakt.

“Ik had al enorm veel positieve reacties gehoord over deze ploeg. Toen een voormalig ploegmaat me vroeg of ik niet met hem mee de overstap wou zetten, dan was de keuze snel gemaakt. Uiteraard deed ik dit nadat ik al meerdere keren met de ploeg in contact was gekomen. Op de eerste samenkomst met de andere renners zag je onmiddellijk dat we nu al een zeer leuk jaar in de aanslag hebben. Hopelijk leidt dat ook tot resultaten op de weg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *